Vloeropties schuimbeton in woonkamer en doortrekken gietvloer/verwarming?

Utang

 • #1
We zullen eind februari verhuizen naar een andere woning van begin jaren 70. In de woonkamer ligt een planken vloer met daaronder balken. De keuken is uitgebouwd en heeft een nehobo vloer (bestaande stuk) en geisoleerde broodjesvloer (nieuwe stuk). Ik vermoed dat er een dekvloer over de constructievloer is gelegd over de hele linie, maar kan dit nu niet goed zien omdat er nog laminaat op ligt.

Ik heb een offerte aangevraagd voor schuimbeton en vloerverwarming in de woonkamer. Het beton bedrijf geeft aan dat het de mooiste oplossing is, ( voor egale warmteverdeling), om de dekvloer uit de keuken te verwijderen en zo de matten en vloerverarming door te leggen.
Om vervolgens in 1 geheel een anhydrietvloer er op te storten. Alternatief is alleen schuimbeton laten storten en te frezen in zowel schuimbeton als de dekvloer in de keuken.

Het eerste scenario klinkt me qua netheid een logische keuze. Ik echter wil voorkomen dat de vloer omhoog gaat. Frezen lijkt me vanuit dat opzicht ook prima. Hoe zien jullie dit?

* Mijn intentie is om de nehobo vloer vanuit de kruipruimte te laten isoleren om warmteverlies tegen te gaan.

Mijn vragen:
 1. De demontage moet ik zelf uitvoeren of uitbesteden. Is het constructietechnisch 'veilig' om zelf de vloerbalken en -planken uit de woonkamer te halen?

 2. Zien jullie nog nadelen/risico's rondom het storten van schuimbeton in de woonkamer? Anders dan dat de kruipruimte niet meer toegankelijk is?

 3. Is er een manier voor mij om te zien hoe dik de dekvloer in de keuken is?
  Daarnaast staat er momenteel een keuken in het vertrek. Is het een haalbare zaak om een deel van de vloer er uit te bikken en de dekvloer onder de keuken intact te laten? Of wordt dit per definitie een rommeltje?
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  1. Ja.
  2. Is het huis op palen of op staal gefundeerd?
  3. Gat kappen in de dekvloer. Gedeeltelijk uitkappen is mogelijk als de vloer goed vast ligt.
   
  • Like
  Waarderingen: Utang

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Ik zou zeker de riolering controleren, mantelbuizen aanleggen etc.
   
  • Like
  Waarderingen: Utang

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu