Vloeren isoleren vanaf de kelder

Toek

 • #1
Hallo,

Ik zou graag de vloeren in mijn huis willen isoleren om de stookkosten omlaag te brengen.
Het huis is totaal onderkelderd en de vloeren op de begane grond hebben tegeltjes. Er komt dus veel kou door de vloeren omhoog. Het probleem waar ik tegen aanloop is het volgende:
De plafonds van de kelder, of de onderkant van de vloeren op de begane grond zo je wilt, zijn zeer oneffen. Ze zijn afgewerkt met cement en plijsterwerk, maar op een grillige, hobbelige manier.
Ik zou het liefst piepschuim ( ik weet de officiele benaming niet) vastplakken op de plafonds van de kelders, maar door die oneffen plafonds denk ik dat dat moeilijk wordt. Steenwol is een stuk dikker waardoor de kelder lager wordt en niet makkelijk meer is om in de lopen en ook is de isolatiewaarde daarvan minder als ik het goed heb, plus de materiaalkosten die hoger zijn.
Wat zou aan te raden zijn om mijn vloeren te isoleren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Harde platen isolatiemateriaal. PIR/PUR etc. Die met een dot constructielijm vastplakkken. Ben je ook van je oneffenheden af.
   

  Toek

  • #3
  Mijn probleem is eigenlijk dat ik bang ben dat het een zooitje wordt als ik zo te werk ga. De oneffenheden zijn zodanig dat ik vrees dat de platen dan niet goed op elkaar aansluiten en er een schots en scheve PIR/PUR plafond ontstaat. Er zullen dan kieren zitten tussen de verschillende platen ben ik bang.
   

  Fiesiekus

  • #4
  Die PUR je dicht. Alternatief is het verschil uit te vlakken m.b.v. een nieuw rachelwerk.
   

  Toek

  • #5
  Ok,

  PUR schuim dus. Ik ben niet altijd even goed op de hoogte van alle benamingen etc. sorry!

  harde isolatieplaten aanbrengen met een dot constructielijm en de kieren opvullen met PUR schuim.

  zeer bedankt ! :mrgreen:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu