Vloer voor veranda

LNOldenzaal

 • #1
Hoi,

Over een aantal weken wordt er een aluminium veranda geplaatst met polycarbonaat dak. De zijwanden zijn geïsoleerde alu panelen en de voorkant voorzien van glazen schuifdeuren.

Nu zou ik graag wat advies ontvangen hoe ik de vloer het beste kan realiseren.
ondanks dat de veranda niet echt goed geïsoleerd is zou ik graag wel de optrekkende kou en vocht vanuit de vloer willen minimaliseren. Wat kan ik hiermee het beste doen?

- Betonvloer storten met dampwerende folie?
- heeft het enig nut om hierin ook isolatie platen te gebruiken?
- als ik kies vóór een houten vloer. Zou ik dan kunnen kiezen vóór dampwerende folie op het zandbed met houten raamwerk met isolatieplaten en daarop een houten vloer (hardhouten vlonderplanken)

Al met al, wat raden jullie aan in deze situatie?
Op dit moment is het terras voorzien van oude klinkers.

alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Omdat de "veranda" helemaal gesloten kan worden, wordt het een aanbouw. Voor een aanbouw gelden minimale isolatiewaardes*. De vloer moet ook water- en luchtdicht gemaakt worden. Dat wordt meestal gedaan door een betonvloer.

  * Gevels minimaal Rc 4,7 m2K/W
  Dak minimaal Rc 6,3 m2K/W
  Vloer minimaal Rc 3,7 m2K/W
  Ramen U-waarde maximaal 2,2 W/m²•K
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  En dat met een polycarbonaat dak :mrgreen: een Rc van 6,3
  Laat je de thermische schil liggen waar deze ligt, en je noemt een een overkapping of een veranda, dan zijn er geen eisen, noem je het een serre, dan wel.:icon-study:

  Maar de vloer wel voldoende isoleren, want er later extra isolatie eronder stoppen gaat niet. Dus Rc=3,7
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Een lichtdoorlatend dak zou ik zien als raam. Er is voor de regelgeving geen vrije keus waar je de thermische schil legt. Als je de regels negeert is dat voor eigen risico. Bedenk wel goed hoe je de ruimte precies wilt gebruiken, met name in het stookseizoen. Als de tussendeur dicht blijft en de ruimte onverwarmd, gebruik je het als een (energiezuinige) buffer, zoals een serre aan een woning oorspronkelijk is bedoeld. Als je de ruimte wilt gaan verwarmen, dan ben je niet slim bezig als je niet de nieuwbouwwaardes voor isolatie aanhoudt.
   

  Edwinnn

  • #5
  Als de ruimte niet of slecht geisoleerd is heb je grote delen van het jaar ook heel erg veel condens tegen de ramen / beslagen ruiten en is het buitengevoel van zo'n ruimte wel een beetje weg...
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  Daarom schreef ik ook de vloer wel voldoende isoleren
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu