Vloer toekomstige badkamer isoleren

Marsam

  • #1
Beste allen,
Graag jullie hulp bij het volgende 'probleem'. Ik ben momenteel bezig met aanleg van een badkamer op zolder. De huidige vloer was oorspronkelijk het dak van de woning. Wij hebben namelijk enkele maanden terug een dakopbouw laten plaatsen. Op de houtenconstructie komen zwaluwstaartplaten met daarop lichtgewicht beton. Alvorens hiertoe over te gaan, wil ik het geheel eerst isoleren. Wat is de juiste manier om de vloer te isoleren? Kan ik het geheel eerst met glaswol isoleren , zoals op de afbeelding valt te zien, en daarna een dampdichte of dampopen folie op aanbrengen?
Ik hoor graag jullie mening over de juiste wijze van aanpak.

Alvast hartelijk dank voor de reacties

zoldevloer 1.jpg zoldevloer 2.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
isoleren kan inderdaad tussen de balken, maar als hier een badkamer op komt zou ik er toch enkele balken bijleggen om de hoh maat te verkleinen
 

Marsam

  • #3
Bedankt voor je bijdrage. De architect en degene die destijds de berekening heeft gedaan gaven aan dat het geen probleem moet zijn om hierop een badkamer te realiseren. De huidige vloer deed tot voor kort namelijk dienst als het dak van het huis en hierop lag een laag grind. In de badkamer komen alleen een douchbak, inbouwtoilet en een wastafel. Vanwaar het goed bedoelde advies?

Moet ik overigens eerst de glaswol isolatie aanbrengen en daarna de folie op leggen en bevestigen? Zo ja, welke types folie kan ik gebruiken?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Wat is het doel van de isolatie? Want inpandig isoleren heeft thermisch gezien geen rendement.
 

Marsam

  • #5
De isolatie is bedoeld als geluidsisolatie.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #6
Folie is inpandig ook niet nodig. Het is hooguit handig om het glaswol op zijn plek te houden.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
vaak is het zo dat er niet aan gedacht word dat je ongemerkt aardig wat gewicht aanbrengt, nu ligt je vloer los en is de hoh maat verkleinen naar 30 cm een kleine moeite.
Vaak zien we hier vragen voorbij komen vwb draagkracht van een houten vloer waar al aardig wat gewicht op ligt en doorbuigt/veert, nu is er makkelijk wat aan te doen achteraf niet meer
 

Marsam

  • #8
Aha! In dat geval ga ik morgen bij B**wm**t langs voor wat extra balken. Bedankt voor de tip!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu