Vloer ophogen/egaliseren

mikevananrooij

  • #1
Beste Leden,

We willen binnenkort de vloerverwarming in onze woning leggen. Nu hebben we een kleine uitbouw aan de woning toegevoegd en de vloer gestort met beton. Nu gaan we de vloerverwarming infrezen in de zandcement laag. Nu is alleen de vraag of we de uitbouw eerst met zandcement moeten opvullen thv de huidige vloer? En deze daarna infrezen. Heeft overigens niet onze voorkeur ivm planning, of kan een krimpvrije mortel (in 2 lagen) ook? uiteindelijke doel is natuurlijk om overal dezelfde hoogte te hebben.

Alvast bedankt voor alle tips

IMG_2875.JPG
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Eerst zandcementvloer en dan frezen. Dan komt de vloerverwarming overal op dezelfde hoogte t.o.v. het oppervlak. Doe je dat niet, dan ontstaat er een gedeelte wat redelijk snel opwarmt en een gedeelte wat langzamer opwarmt (de aanbouw)
Nog teveel aannemers gaan bij een aanbouw eerst voor vloerverwarming op matten en dan de zandcement vloer en creëren daarmee geen comfortable vloer die overal gelijkmatig verwarmd wordt
 

mikevananrooij

  • #3
@Degooijer Hartelijk dank voor je reactie. Dat klinkt inderdaad logisch, dus dat gaan we doen. Nu kregen we nog het advies om eerst de betonvloer op te ruwen voordat we hier de zandcementvloer op storten? Is dit nodig of kunnen we de vloer ook schoonmaken/voorbehandelen met een voorstrijk voor een juiste hechting?
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Leg eerst een laagje (3mm) isolatie folie met aluminium reflectielaag en dan de dekvloer. (Eventueel ook randisolatie)
Dan ligt de dekvloer los van de betonvloer en wanden en zo voorkom je krimpscheuren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Leg in die uitbouw de slangen dichter op elkaar. Daarmee voorkom je koudeval.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu