Vloer op bg beton storten of houten vloerdelen

Nader

  • #1
Beste mensen,
k heb een huis van 1900.
de vloer is heen en daar gezakt, heb een stuk open gemaakt en zie balken van 5x7cm onder de vloerdelen ofwel in dit geval osb platen liggen, direkt hieronder ligt een hoooooop puin onder de vloer vroeger was kennelijk gebruikelijk om de bouwval niet afvoeren maar onder de vloer wegwerken.

nou, ik wil de verwaking wegwerken, en dacht van een beton vloer die ik direct op de huidige bouwafval heen stor, ik zal eerst de houten vloer volledig slopen en afvoeren.

of moet ik weet een houten contstuctie maken en weer houten vloer opleggen.

wat is de makkelijkste en goedkoopste? het gaat om 37m2 en de dikte van de beton zou +/- 10 tot 15cm dik worden. zal ik geen last krijgen van vocht of zo?
graag zie ik jullie reactie tegemoet.
Nader
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Als u in een buurt woont waar de huizen op palen staan zal dat niet zo maar opgaan.
Op een vaste ondergrond zal dat mogelijk niet zo bezwaarlijk zijn, maar het blijft als het een huis in een rijtje betreft of op het einde van een rij staat altijd een mogelijk risico omdat het veel zwaarder wordt.

Het huis zal mogelijk weg zakken en de huizen van de buren zullen scheef wegzakken naar uw kant, de mogelijke kosten zullen op u verhaald kunnen worden.

Een beton vloer weegt namelijk heel wat meer (ca 100 kg voor hout naar 360 kg voor beton per m2) dan een houten vloer, u zou bij de gemeente waar u woont kunnen informeren wat hiervoor de mogelijkheden zijn, zodat u geen risico loopt.

Vr Gr en succes ermee
 

Nader

  • #3
Dank voor uw reactie.
Mijn buurman heeft het ook en heb niet een idee dat mijn of onze huizen wegzakken.
ik denk dus niet dat het een probleem kan leveren maar ga voor zekerheid bij gemeente informeren.
morgen kom ik hopelijk hierop terug.
dank voor uw snelle feadback.
 

Nader

  • #4
Besten,
Ik heb zojuist de gemeente/stadhuis gebeld en zij vonden het geen enkel probleem om hier in mijn woonkamer een betone vloer te storten.

mijn vraag is nu welke is makkelijke en goedkoper?
ik ben zelf een vakman maar heb niets met vloeren gedaan, kan wel een dekvloer aanberengen en zeker beton storten maar hoe dil of dun moet zijn? dat weet ik niet. hou u maar rekening mee dat als ik de huidige houte vloer sloop dan heb ik maar 10 tot 15 cm de ruimte misschien ook 20cm op sommige plekken, t lijkt me handig om isolatie onder de vloer leggen, + folie + bewapening.

wat is julli eadvies? moet ik dit met een beton molen doen? wat soort grint moet ik hebben? kan ik met een laag beton meteen laminaat bovenop leggen of moet toch een dekvloer komen? kan ik ergens kant en klare beton ophalen zoals ik altijd bij dekvloer doe? de vrachtwagen kan ons straat niet in.

thanks
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Jaren geleden kwam ik ook tot grote verrassing dat mijn houten vloer behoorlijk verrot was. Ik moest kiezen hout of beton. Toen bestond het systeem van een flink pak isolatie onder de vloer nog niet.
Het werd beton goedkoop he. Het is een keuze geweest waar ik achteraf heel veel spijt van had.
Het ergste werd het optrekkend vocht in die oude woning dat kwam daarna behoorlijk hoog in de muren te staan.
Ook dat kan je tegenwoordig, dacht ik, behoorlijk oplossen. Maar is ook niet gratis.
Dus ik vraag me af, een goed geventileerde kruipruimte en een houten vloer met isolatie aan de onderzijde of je daar niet meer plezier van zal hebben.
 

Triekje

  • #6
Je hebt verschillende opties hier. Je moet je eventueel ook afvragen of je nu of in de toekomst ook vloerverwarming wilt.

Goedkoopste manier is vermoedelijk om een nieuwe houten balklaag te leggen.

Persoonlijk zou ik denk ik een betonvloer storten. dit omdat het om een beganegrond vloer gaat, je hebt zoals andere zeggen kans op optrekkend vocht, met als gevolg dat op den duur je vloer wegrot.

Als vloerdikte moet je toch wel 15cm beton aanhouden, dunner zou ik persoonlijk niet gaan. Praktisch wapenen is vermoedelijk wel voldoende, MITS hij wel direct op de grond ligt en er dus geen kruipruimte is. Persoonlijk zou ik in uw geval voor niet meer dan 5cm PS-isolatie gebruiken omdat je vermoedelijk toch al een koudebrug hebt vanuit uw fundering in de muren. De isolatie voorkomt dan dat niet de gehele vloer ook nog met de koude grond in aanraking komt.
Het beton heeft ook nog een voordeel voor als u eventueel vloerverwarming wilt gaan gebruiken.

Ik zou de beton denk ik niet zelf draaien, is wellicht iets goedkoper.. Maar betoncentrale laten komen met een pomp werkt wel stukken sneller! reken ongeveer €80,- per m³ en nog een €350-€400 voor een pompwagen. Ze kunnen tegenwoordig heel ver pompen!

Succes!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
De normale opbouw van een betonvloer voor in een huiskamer is het volgende:
1: waterdichte folie op het zand.
2: 10 cm hard geperste isolatie.
3: bewapenings netten op klosjes, boven op de isolatie.
4: Betonvloer minimaal 10 cm dik.
5: cement dekvloer 4 cm dik.

Ga zeker de betonvloer niet zo maar over het puin storten wat nu onder de vloer ligt.
Beter is om het puin er uit te halen, en indien nodig op te vullen met ophoogzand.
Dan ook nog eerst het zand goed inwateren of aftrillen met een trilplaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu