Vloer gestort op hardboard ondervloer?!

KlusDJ

  • #1
Beste klussers!

Tijdens een bezichtiging van een mogelijk nieuw aan te schaffen huis viel mij wat vreemds op, waarover graag jullie mening:

Het gaat om te beginnen om een huis van eind negentiende eeuw, waarin ergens in de jaren zeventig (?) een badkamer is geplaatst. Deze is er door de huidige eigenaren uit gehaald en half teruggeplaatst. De badkuip en leidingwerk zijn geïnstalleerd, maar alle tegelwerk ontbreekt nog. De (cement)vloer is dus nog goed zichtbaar en die ligt ca zes cm hoger dan het tapijt in de gang. Door erop te springen kon ik geen onbalans waarnemen, maar de toplaag is alles behalve egaal. Op z'n minst is dus nog een gietvloer nodig alvorens te gaan tegelen.

Rondom de afvoer kon ik (deels?) zien hoe de vloer is opgebouwd en dat vind ik vreemd: onderop lag hardboard met daar overheen plastic, waarna beton / cement was gestort. Geen idee of er wapening in zit (was niet zichtbaar), maar ik vond het een vreemde constructie. Hebben jullie hier idee bij; is dit ongewoon, of komt dit vaker voor?

Ook ben ik benieuwd wat het ongeveer zou kosten om dit te laten repareren. Daarmee bedoel ik het verwijderen van de geïnstalleerde badkuip, slopen van enkele muurtjes op de vloer, het verwijderen van de vloer (ca twaalf vierkante meter) en het opnieuw storten van een verdiepte vloer op zwaluwstaartplaat. Praat ik dan over enkele duizenden euro's, of kom ik dan al snel in de tienduizend(en)?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties, alvast bedankt!

Groet,

KlusDJ
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Welkom op het forum, en tevens een uitnodiging om de forumregels even te lezen want daarin staat dat we hier niet doen aan prijsopgaven / inschattingen van wat bepaalde klussen moeten gaan kosten.

Vwb de technisch inhoudelijke kant van je vraag, dat is zo niet goed te beoordelen. Het enige advies waar je wat aan hebt is dat je er een deskundige naar laat kijken. Die kan je ook adviseren over kosten van de verbouwing.

Voor vragen over klussen die je zelf gaat doen ben je hier van harte welkom, maar deze zet ik op slot vanwege bovengenoemde redenen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu