Nieuw gestorte betonnen (giet)vloer egaliseren

hingjon

 • #1
Beste klussers,

Ik ben even benieuwd naar jullie input. Ik heb een week geleden mijn begane vloer laten renoveren met een betonnen gevlinderde vloer (constructie en dekvloer).

Dit is zeker een upgrade voor de begane grond, de vloer is veel egaler en geluidsarmer dan voorheen alleen heb ik nu nog steeds te maken met hobbels/dalen/golven van max ~3mm op 50cm op een lat van een meter. Dit is willekeurig over de vloer verspreid. Ik wil dit kaasrecht glad en waterpas proberen te trekken. Ik ben benieuwd welke egaline/soort mortel ik hiervoor kan gebruiken.

Ik had het idee om met een afrijlat, prikroller en egaline spatel te gaan werken, zodat ik de holtes opvul en afwerk met egaline. De vloer is namelijk op een breedte/lengte redelijk waterpas. Is het werken met een afrijlat aan te raden om deze holtes dan zo op te vullen? En als ik het heb opgevuld een extra laagje egaline eroverheen te doen zodat de hele vloer wordt gedekt?

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden en hoe jullie het zouden aanpakken. Ook ben ik benieuwd welk merk egaline of ander soort mortel jullie zouden aanraden voor deze situatie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Controleer wel welke voorbehandeing nodig is. Omdat dat de vloer gevlinderd is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu