Vloer gaat bol staan

Mr. Slob

  • #1
Hallo,

1,5 Maand geleden heb ik een eiken vloer in m'n woning gelegd. De ondergrond is eveneens van hout. Ik heb de vloer zwevend gelegd, maar zowel de kopse kant als de lange zijde verlijmd.
Bij het leggen heb ik ruimte gelaten langs de kant, maar deze is op een aantal plekken al volledig verdwenen en gaat de vloer dus bol staan.
Het vochtige weer van de afgelopen tijd zal hier zeker gedeeltelijk schuldig aan zijn.
Ik heb advies ingewonnen en te horen gekregen dat met een handcirkelzaag er langs de kanten een stuk van de planken afgezaagd kan worden of met een scherpe beitel.
Die cirkelzaag heb ik niet en is te duur om aan te schaffen, dus dan zou het met een beitel moeten.
Maar hoe gaat dit dan in de toekomst? Krimpt de vloer zometeen niet meer, zodat ik ineens met wel heel brede gleuven langs m'n muur zit?
Wie kan met meer vertellen of tips geven hoe ik dit het beste kan oplossen?
 

Fiesiekus

  • #2
Dit scenario komt wel meer voor en je hebt inderdaad ook weer te maken met het krimpen in de winter.

Ik snap trouwens niet hoe je met een cirkelzaag een rand weg kunt slijpen. Wel met een lamellofrees; die is te huur. Met een beitel....wordt moeizaam als uw vloer van hardhout (?) is.
 

Mr. Slob

  • #3
Volgens mijn tipgever is de juist zo in te stellen dat je vlak langs een muur mee kunt, vandaar. Zo'n lamellofrees ken ik niet, hoe werkt zo iets?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Er zijn nu ook voor een redelijke prijs cirkelzagen op de markt die dicht langs de kant kunnen zagen, meestal is het verwijderen van de plint, een stukje eraf zagen en opnieuw plaatsen van de plint voldoende.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu