Vloer egaliseren: gips verwijderen?

BartS

  • #1
Hallo,

in onze badkamer is een ruwe vloer gesmeerd, indertijd wisten we nog niet precies hoe hoog deze moest worden ivm aansluiten op de rest van de verdiepingsvloer, vandaar.

Nu hebben we gekozen voor een afwerking met beton-ciré, en kan de ruwe vloer netjes vlak op hoogte gesmeerd worden (afgewerkte vloer -/-4mm). De dikte van de egalisatielaag varieert van 1,5 tot 3,5 cm.

Echter, de stucadoor heeft inmiddels (nogal) wat gips op de vloer gemorst, en volgens de vloerlegger moet dit allemaal verwijderd worden, voordat er een nieuw cementlaagje op kan.

Mijn vraag is: klopt dit? Moet echt alle gips verwijderd worden, en zo ja, hoe kan in dit het beste aanpakken? Ik ben begonnen met steken en een staalborstel, maar daar is bijna geen beginnen aan, omdat de vloer zo ruw is. Iemand met een andere oplossing?

Alvast bedankt!
Bart
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Huur een naald en bik hamer bij de bouwmarkt of een verhuurbedrijf.
deze word ook wel eens een bouschadeer hamer genoemd.
Daarmee ga je over de vloer en het vliegt er af.
En tevens ruw je de betonvloer wel iets maar dat is voor de hechting van het laagje alleen maar beter.
En inderdaad is het beter alle gips van de vloer te halen.
 

BartS

  • #3
Hoi René, bedankt voor je reactie! Nu ligt hier en daar de vloerverwarmingsslang pal onder, of zelfs aan de oppervlakte. Ik neem aan dat het "geweld" van zo'n bouchardeerhamer zo groot is dat die dwars door die slang heen gaat? of is de lengte van die naalden zo kleind dat dat geen gevaar oplevert?

Groeten,
Bart
 

BeeTeeWee

  • #4
In de tijd dat je naar de gereedschappenverhuurder heen en terug rijdt ben je volgens mij met een koudbeiteltje en een hamer (of gewoon een steekmes) al half rond. Zo vast kan dat gips niet zitten. Bovendien hoeft het vast niet tot de laatste kruimel weg.
 

BartS

  • #5
Het is gedaan, plamuurmes, staalborstel, paar uurtjes noeste arbeid. Inmiddels is de vloer ook al weer "strak gezet", dus het leed is geleden.

Bedankt voor de reacties.

Bart
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Bedankt voor de terugmelding en dan kan deze weer op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu