Vloer douche vervangen?

Harald de Vries

  • #1
Hallo, ik twijfel erover enkel de vloer van mijn douche te vernieuwen. Zie foto. Een opfrisbeurt geven. Deze vloer is gelegd rond 2000.
Maar is dit wel slim als er kimband in de hoeken onder zit? Sloop ik die er dan niet uit en kom ik dan niet verder van huis af? De wandtegels wil ik laten zitten en er plexiplaten tegen aanplakken. Deze zijn mat wit en niet doorlatend. Dit omdat ik misschien opnieuw kimband moet aanbrengen.. Maar eurocol is zo roze, lijkt me een probleem qua weg werking en afwerking. Verder wil ik het schuifdeurtje vervangen door een pendeldeur. Ik kies niet voor een drain omdat er veel te weinig plek is om de oude afvoer los te boren en een drain met waterslot te installeren. Ik wil de vloer het liefst geen 12 cm ophogen om alles kwijt te kunnen. Dank voor het meedenken!

IMG_1389.JPG
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je kunt ook over de bestaande tegels nieuwe tegels lijmen, met de juiste voorbereiding.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Tegels zijn te verven, zelfs de vloer.

Heb je wel eens ergens plexiplaten gezien in een badkamer die er al een tijdje inzit?
Ik ken maar één voorbeeld, dat was zeker niet de goedkoop gedaan, maar toch vind ik het er niet netjes uitzien na een tijdje.
 

Harald de Vries

  • #4
Dank voor je reactie Peter, ja dat is zo.. misschien wel het beste idee. Ik zit dan wel met een verzonken afvoertegel met rooster. Dat is misschien wel een slib plek. En ik zal kijken hoe dat uitkomt / past met de plexi zijden.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Harald de Vries

  • #5
Ah ok, Jack, dankjewel, de oude tegels zitten er mega strak op, en ik wil het tot het plafond doortrekken. Ze zijn 4 mm dik. Ik dacht dat is aardig wat.. Wat zag jij dan wat lelijk wordt? Mij is aangeraden de hoeken onderliggend af te witten en transparant af te kitten. Zit t m daar? En wbt verven, kan dat mooi/ziet t er niet nep uit? -en jaja dat kan je ook van plexi zeggen :-)- en loop je het er niet af na 2 jaar of zo? Dank!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik kan je niet veel verder helpen, met verven heb ik geen ervaring, echter lees ik er wel goede dingen over. Je verft ook de voegen mee, dat ziet er wel apart uit.
Met plexiglas wel ervaring, ik vind het niet zo mooi, maar dat is vast ook persoonlijk, ik kan je alleen adviseren om het ergens in het echt te bekijken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Voor het putje zijn renovatie roosters verkrijgbaar.

De tegels verven is het slechtste wat je kunt doen in het douche gedeelte.
Door de wisseling van warmte en koude zal de verf snel af bladeren.

4001007275969.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Harald de Vries

  • #8
Ah dat is te gek Peter, die ga ik opzoeken. En verven lijkt me ook niet een duurzame optie.. veel dank!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #9
De temperatuur verschillen stellen weinig voor bij sommige industriële toepassingen.
Van 10 koud tot 60 graden heet water. Buiten verf gaat van -15 tot soms wel 60 graden vol in de zon ook goed, hoewel je dan wel elke 5 a 8 jaar aan de slag mag.
Je smeert er natuurlijk geen gewone verf op. Een bekend merk gatenvullers heeft bijvoorbeeld een 2 componenten grondverf om mee te beginnen.

ps. ik zou ook liever tegelen hoor.
 

Harald de Vries

  • #10
Jackd,
Dank voor je meedenken :-)!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu