Oude vinylvloer verwijderen, nieuwe pvc vloer neerleggen

Jansen8405

  • #1
Hier een verhaal waar ik graag wat reacties op krijg. Ik heb zelf nagenoeg geen ervaring hiermee. Vragen die voor mij belangrijk zijn: Is het de goede aanpak en een realistische prijs? Reacties van mensen met ervaring is welkom.

Wij hebben een vinyl vloer liggen op laminaat van ongeveer 65m2. We willen deze vloer eruithalen. De egaline is op een plek helemaal aan het loslaten. Hier zit ook een scheur in de betonvloer. Nu is er een bedrijf dat de nieuwe pvc vloer wil leggen. Zij stellen dat de oude egaline kan blijven liggen. Slechte plekken in de egaline worden weggekapt en de oude vinyl wordt eruitgetrokken. De oude vinyl lostrekken lukt goed maar is wel zwaar. Op de offerte staat hier een bedrag voor van bijna €700.

Vervolgens wordt er een nieuwe laag egaline aangebracht bijna voor €1600 over de oude laag heen. Ik vraag me af of dit wel nodig is. Naar mijn idee is het ook een optie om alleen de weggekapte plekken egaline bij te werken en de lijmresten eraf te steken als dat nodig is. Dat zal een boel geld schelen.

Concrete vragen die bij mij leven: moet er een nieuwe laag egaline over de oude heengezet worden en wat vinden jullie van de prijzen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Helaas voor u geven we op het forum geen advies over de aanpak van werk door bedrijven en geen prijzen voor dit werk, zie de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu