Vinyl rechtsreeks op laminaat leggen

Lujo

 • #1
Huidige situatie:
- laminaat (zonder v-groef), 14 jaar oud
- plakplint
- staande plint

Gewenste situatie:
- budget vinyl (gelegd tegen de opstaande plinten)
- zonder plakplinten

Woonkamer: 6,5 m x 3,8 m

Om het zo goedkoop mogelijk te houden en met zo min mogelijk werk zat ik te denken om vinyl rechtsreeks op de laminaat te leggen.

1. Is dit mogelijk of is het beter om iets tussen laminaat en vinyl te plaatsen?

Ik las ergens dat laminaat "print" in vinyl zou kunnen achterlaten.

2. Hoe reëel is zoiets aangezien het hier om een laminaat zonder v-groef gaat?

3. Als ik het zelf ga leggen is het beter om vinyl tegen een muur te leggen en te snijden aan een kant? Of is het beter om aan beide lange zijden te gaan snijden aangezien de muur mogelijk niet 100% recht is?

4. Wat zouden jullie gebruiken om de ruimte (gat) wat er nu tussen laminaat en opstaande plint ligt te vullen? Dat ruimte wordt nu uiteraard bedekt door de plakplinten.

IMG_5465.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Als het mooi moet worden, moet de laminaatvloer eruit. Verder moet de ondervloer waarop het vinyl komt te liggen absoluut strak zijn. Oneffenheden ind e ondervloer tekenen af in het vinyl.

  Verder kun je de randen langs het laminaat onder de plakplinten niet opvullen, deze zijn nodig om het laminaat te kunnen laten werken. Dat wordt niet anders als je er vinyl overheen legt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu