Vijverstofzuiger bouwen

Tinus77

  • #1
Mensen, ik heb hier een tweetal waterstofzuigers van hetzelfde type waar ik niks meer mee. De ene werkt nog goed, de andere heeft een defecte motor.

Nu vraag ik mij af of ik de opvangbak van de defecte vijverstofzuiger zodanig zou kunnen ombouwen om hier een vijverstofzuiger van te maken. Met de motor van de tweede stofzuiger kan ik dan de boel bedienen en bij normaal gebruik heb ik altijd de originele opvangbak nog...

Heeft iemand ideeën hierin? Ik denk er dus over om een tweede opening te maken in de opvangbak waar het gefilterde water weer uit naar de vijver kan stromen maar weet nog niet precies hoe ik dan het binnenwerk van de opvangbak moet aanpassen. Iemand tips of een doorsnedetekening?
 

Gerrit

  • #2
Post even een foto.
 

Tinus77

  • #3


Het betreft het model in RVS
 

Gerrit

  • #4
Ik heb mijn twijfels of het wil, maar je moet het wel proberen.
Punt is of het water zo snel weg wil voor je waterbeveiliging in de stofzuiger in werking komt.
 

Gerrit

  • #5
Ik denk dat het toch moeilijk wordt.
Een stofzuiger zuigt het water op door de onderdruk in de tank. Als je een opening maakt om het water af te voeren, heb je geen onderdruk meer. :cry:
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Zoals Gerrit al schreef gaat het niet werken wanneer je een tweede gat maakt in de tank vanwege het wegvallen van de onderdruk. Je zou dan een ingewikkeld geheel van kleppen moeten gaan maken, zodat de tank leegloopt wanneer het water boven een bepaald niveau komt. Ik heb ook mijn twijfels of het vuil in de tank genoeg tijd krijgt om te bezinken en niet gelijk weer mee de tank uit stroomt.
Ik neem daarbij aan dat het de bedoeling is om het water weer de vijver in te laten lopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu