Vijver afwerken

NoorB

  • #1


Goede middag!
Ik ben bezig met het aanleggen van een vijver, en zou graag wat advies willen over het afwerken van de randen en de stapsteen die we erin willen hebben.
Het wordt een L-vormige vijver zoals te zien op de schetsen. We hebben een houten bekisting, en gaan deze bekleden met EPDM folie (3D, op maat gemaakt). De randen van de vijver worden 20 cm brede betonstroken. Deze hangen 5 cm over het water (en dus 15 cm over de bekisting plus de tuin rondom de vijver). Ik weet nog niet zo goed hoe ik deze betonstroken het beste kan bevestigen, en dan wel zo dat ze niet loskomen als er iemand op de rand gaat staan. Heeft iemand daar tips voor?

Daarnaast: er komt een stapsteen van 50 x 50 cm op dezelfde hoogte als de rand (dus 5 cm boven de waterlijn, en in het midden van de vijver waar deze 60 cm diep is). Tips zijn welkom voor hoe we deze stabiel kunnen plaatsen op de bodem van de vijver, zonder dat we hoeven te gaan snijden in het folie op de bodem.

Alvast dank voor de hulp!
Groet, Noor
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mijn ervaring. Krijgt deze vijver te lang de zon, zou deze te ondiep kunnen zijn. Tenzij je veel kunstgrepen wil toepassen voor de helderheid van het water.
Die rand voor waterplanten maakt het aanbrengen van de folie extra ingewikkeld bijna onmogelijk zonder teveel plooien, tenzij deze ook in 3D zijn voorgevormd. Zo niet zet er kratten van kunststof in. Geeft ook meer waterinhoud aan de vijver.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu