Verwijderen plavuizen

Klaudio

  • #1
In de keuken wil ik een nieuwe tegelvloer leggen. Momenteel zitten er nog in cement gelegde plavuizen in. (N.b. de bestaande vloer is redelijk egaal en verkeert in een normale staat, geen vloerverwarming). Nou twijfel ik of ik 1.) de nieuwe vloer over de bestaande vloer heen zal leggen (nadelen: paar deuren inkorten & onstaat er een "egaal eindresultaat"?) of 2.) de bestaande vloer zal wegbikken (nadeel: kost waarschijnlijk erg veel tijd). Wie kan me hier wat advies over geven?

Mocht ik er voor kiezen om de bestaande vloer te verwijderen, welk gereedschap kan ik dan het beste gebruiken?

Klaudio
 

EdP

  • #2
Je kunt evt. bij bouwmarkt of gereedschapverhuur een kango huren; als je dan even twee keer met je ogen knippert ligt de vloer eruit.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Inderdaad, met een brede platte beitel erin is het er zo uit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Probeer eerst een klein stukje, goed in de cement gelegde tegels kunnen muurvast liggen.
 

HenryV

  • #5
Ik sta binnenkort voor dezelfde klus (gelijmde tegels) en heb een klein stukje geprobeerd met een kango. Dit ging prima zolang ik de kango horizontaal hield en de beitel plat onder de tegel liet komen. Iets verticaler zorgde voor gaten in de cementvloer. Op een gegeven moment wordt zo'n apparaat dan moeilijk hanteerbaar.

Daarna bij de gereedschapverhuur gekeken en daar hebben ze een soort lans op luchtdruk met een brede, platte beitel. Voordeel hierbij is dat je rechtop kunt staan. Deze heb ik voor aankomend weekend gehuurd om de klus te klaren.

--
Henry
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu