Verwijderen openhaard

Spijker1

  • #1
Heb graag advies aangaande het volgend probleem.

Ik ben van plan mijn openhaard weg te gaan halen en te gaan vervangen door een houtkachel. We gebruiken de openhaard 3 a 4 dagen per week en deze wordt elk jaar schoongemaakt. Rookkanaal is dus prima in orde. Ik wil dus de openhaard in de woonkamer weghalen en alles op de 1ste en 2de verdieping laten staan. Vanaf de 1ste verdieping is het rookkanaal gemetseld en stucwerk (45cm x 45cm) tot aan de nok. Hoogte van de schoorsteen vanaf de 1ste verdieping zal ongeveer 5 meter zijn. Plafond in de woonkamer is van holle baksteen. Mijn vraag is of ik de openhaard beneden zonder problemen weg kan halen of is de rest van het rookkanaal te zwaar en kan de vloer dit niet dragen? Maw moet ik het plafond ondersteunen?

Alvast bedankt
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Probeer er eerst achter te komen of het metselwerk op de vloer staat of dat dit doorloopt,misschien kun je er ook achter komen of het metselwerk vertand in de muur zit.staat het kanaal op de vloer[ wat niet waarschijnlijk is] en zit ie vertand in de muur dan dan kun je waarschijnlijk de boel beneden wel weg halen. bij twijfel een bouwkundige raadplegen .
 

Snakedogman

  • #3
Wij hebben pas geleden ook de schouw beneden laten weghalen. Het betreft ook een huis met holle baksteen vloeren. De schouw was vertand in de muur gemetseld en kon zonder problemen worden weggehaald zonder extra ondersteuning. Wel eerst door een bouwkundige laten bekijken uiteraard. Lijkt me geen pretje om te doen in een huis waar je al woont trouwens, de hoeveelheid puin en stof is namelijk behoorlijk!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu