Verwijderen keukenplint - (muurplinten in de weg?)

Bolduque

  • #1
Hallo daar

Ivm een defect met onze inbouw-vaatwasser wil ik deze verwijderen om er even naar te kijken (en anders evt te vervangen). Het lukt me echter niet om de plint van de keuken te verwijderen. Onze keuken is 3.33m lang met muren aan beiden kanten waardoor ik er niet via de zijkant bij kan. Verder lijken de muurplinten vóór de keukenplinten te zitten, deze zijn ook niet zomaar te verwijderen.

Ik begrijp het concept van de clipjes bij de poten, echter weet ik even niet hoe ik de plint moet verwijderen zonder deze te beschadigen. Ik zie ook dat de plint uit twee delen bestaat maar ik weet niet of ik dit stuk maak indien ik in het midden van de plint het eruit probeer te trekken.





(bij de bovenstaande foto zat de keukeneplint eerst strakker tegen de muurplint aan, ik lijk het wat naar achteren geduwd te hebben bij het proberen los te maken van de plint van de keuken)

 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Keukenplint bij de deling naar voren trekken.
 

Bolduque

  • #3
Kan het niet zijn dat ik het MDF dan stuk trek? het lijkt niet echt mee te geven, ik denk dat het aan de achterkant aan elkaar gemonteerd zit?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Ja dat kan als een metalen beugel geplaatst is om er één geheel van te maken.
Ik vermoed dat er niet over nagedacht is dat de plint ook wel eens weg zou moeten.
Beide of één vloerplint verwijderen zal de enige optie worden.
Er bestaan plinten die je omhoog kan schuiven.
 

Cool

  • #5
Mocht het iets Zweeds zijn dan zit de plint met clips om de pootjes van de kastjes en kun je die naar je toe - loshalen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu