Verwijderen EPS-parels

mannetje80

  • #1
Dag allen,

Er moet wat leidingwerk gedaan worden en de kruipruimte ligt vol met een onwerkbare hoeveelheid HR++ EPS parels. Ik wil ze graag zelf verwijderen en bewaren in wat plastic zakken, leidingwerk doen en vervolgens weer terug spuiten. Ik hoor graag jullie advies over welk apparaat hier het beste voor geschikt is. Ik zat zelf te denken aan een bladblazer met zuigfunctie, maar begreep dat deze de balletjes zou versnipperen waarna ze hun werk niet meer doen..


Hoor graag eventuele ideeën!

xx.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Motafzuiging / stofafzuiging die gebruikt wordt bij houtbewerking.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
Neem een grote ton waar de balletjes in kunnen zorg dat deze nagenoeg luchtdicht kan worden afgesloten en sluit hier aan de bovenkant de slang van een grote stofzuiger op aan, een 2e slang monteren aan de bovenkant en met deze zuig je de balletjes op.
Grote otto vuilniszak erbij waar de ton in leeggegooit kan worden
Eventueel kan er een stuk fijnmazig gaas over de slang van de stofzuiger gedaan worden om opzuigen te voorkomen
 

mannetje80

  • #4
Wat voor stofzuiger denk je aan? Heb wat rondgekeken en ik dacht zelf dat iets als dit goed zou kunnen werken mits de slang lang genoeg is.
 

mannetje80

  • #5
Voor toekomstige lezers: onze oplossing is een bladblazer geworden met een grove hakselaar (lage ratio, in ons geval 1:6). Die tast de balletjes niet aan. Flexibele slang vastmaken aan de bladblazer en hij spuit de balletjes eruit. Grote plastic zakken, en klaar.

Je gaat de balletjes overal terugvinden, maar je kunt het wel mooi zelf doen! Kosten, ca. 100 euro voor bladblazer, grote zakken en flexibele slangen.
 
  • Like
Waarderingen: Kluskoppel

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu