Verwarming koud, vlam in ketel laag

Dianaaaaaa

  • #1
Het is wel vaker gebeurd dat de vlam in de ketel uitging maar dit is nu de tweede keer dat de vlam wel blijft branden, heel laag en de verwarming is koud. Eerder is hier al een monteur voor langs geweest die hem al snel weer aan de praat kreeg. De radiatoren heb ik nu dichtgedraaid en de thermostaat op 0 graden gezet maar de vlam brand nog steeds. Ik zat te denken om de stekker eruit te trekken maar geen idee of dat kwaad kan. Als ik de vlam dan opnieuw aansteek doet hij het misschien weer ? Heb er totaal geen verstand van. hoop dat iemand me hiermee kan helpen.

Het gaat om

Merk : Intergas

Type : G22VRT
 

Tumkie

  • #2
Gasblok defect ? Indien ja , ketel stilleggen en vakman dringend contacteren !
 

Dianaaaaaa

  • #3
Zou dit zo kort na elkaar kunnen gebeuren ? Drie weken geleden gebeurde hetzelfde en de monteur is een minuut of 5 bezig geweest om het te verhelpen. Is dit gevaarlijk ? En de ketel stilleggen is dat een kwestie van stekker eruit ?

Edit
Hoe kan ik zien of het gasblok defect is ?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Gaskraan dichtdraaien en stekker eruit. Als het goed is heb je dan geen vlam meer. Vervolgens eerst even de vakman er naar laten kijken.

Beter het zekere voor het onzekere nemen als je er niet veel verstand van hebt. Dat is beter dan dat je er achteraf achter komt dat je een inschattingsfoutje hebt gemaakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu