Verwarming funcioneert niet meer

MHoiting

  • #1
Hallo,

Mijn CV (Vaillant VHR-C) verwarmt de radiatoren niet meer. Ik heb er vanmiddag een onderhoudsmonteur bij gehad en die heeft het volgende gezegd:

Er zit waarschijnlijk een lekkage in de leidingen die naar de warm water aftappunten gaat. Dat zijn er drie in mijn huis (2 in de keuken, een wastafel en een aanrechtkraan en 1 in de douche met een mengkraan).

Dus vanaf de cv naar die warm-waterkranen zit een lekkage. Is er een manier om te achterhalen waar de lekkage zit? Ik heb al onder het aanrecht gekeken en bij de wastafel maar kon daar geen lekkage vinden.

In de badkamer heeft de vorige eigenaar alles dicht gemaakt, ook onder het bad... Is er een manier om de lekkage op te sporen zonder al teveel kosten en dus sloopwerk?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Ik denk dat de monteur de inlaat combinatie heeft dicht gezet - dus geen warmwater (nu) meer - was het probleem toen over ?

Zoja dan zit er niks anders op dan grondig een onderzoek hiernaar te starten, waar je wel bij kan kijken dus! Ook onder vloeren en zo.
 

MHoiting

  • #3
Bedankt voor je reactie!

De inlaatklep is inderdaad dichtgedraaid, dus ik heb nu even geen warm water. Dan moet ik hem eerst weer openen om warm water te krijgen. Maar ik wil eerst zeker weten of er geen andere manier is om het lek te vinden voordat ik begin met slopen/laat beginnen met slopen.

Ik denk namelijk dat ik er zelf niet uit zal komen.
 

Serviceman

  • #4
Bekijk eerst je aansluitingen die in de muur gaan van bijvoorbeeld je bad/douchemengkraan of stopkraantjes van je wastafel draai de rozetten los om de tape verbindingen te controleren.

Het komt nog wel eens voor dat de fit vebindingen lekken in de muur van de div kranen.
Evt. onder de vloer achter de keukenkast van je keukenmengkraan of de muur/vloer niet nat is en zo verder te gaan tot je uiteindelijk heel spijtig toch moet gaan hakken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Hoeveel water moet er dan door zo´n ketel lopen voordat hij aanspreekt?
Je zal toch of onder of boven de vloer toch iets moeten zien?
 

Serviceman

  • #6
Dat hoeft niet persé: ook deze ketel is gevoelig voor bijv. een druppelende kraan omdat er een warmhoud stand voor het tapspiraal op zit waardoor de koudwater sensor reageert zodat hij constant staat te stoken voor het warmwater.

Het is dus niet zoals bij de vcw toestellen die een minimale tapdrempel nodig hebben om op warmwater te gaan stoken.
 

MHoiting

  • #7
Bedankt voor alle tips....ik zal eerst de fit verbindingen gaan controleren. Dit zijn dus de verbindingsstukken die aansluiten op de leidingen die de muur ingaan?
 

Serviceman

  • #8
MHoiting schreef:
Dit zijn dus de verbindingsstukken die aansluiten op de leidingen die de muur ingaan?
Helemaal correct :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu