Verwarming berging

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste forumleden,

Ik ben een nieuwe berging aan het bouwen en wil daar ook een verwarming in aanbrengen. Ik dacht aan een elektrische verwarming, maar welk vermogen moet ik dan hebben. Of zijn er betere alternatieven
Het betreft een houten berging met een inhoud van 50 m3.
De berging is geïsoleerd, zowel wanden als dak. Wanden zijn voorzien van rabat, kleine spouw, dampdichte folie, rockwool 201, dampdoorlatende folie en tot slot aan de binnenkant 9mm multiplex.
Dak is aan de buitenkant voorzien van 7 cm PUR-bitum platen.
 
Zeg 50 - 70 W/m³, zit je op 2,5 - 3,5 kW. KAn wel prijzig worden (hangt er uiteraard vanaf hoe vaak je verwarmt), gas/CV/houtkachel zijn goedkoper, maar ingewikkelder.
 
Kunt u niet beter een radiator ophangen en aansluiten op het bestaande c.v. systeem ?

Een houtkachel in een houten gebouw zijn verzekeraars niet zo blij mee en u niet met de premie die ze vragen bij toch willen verzekeren, u zult dan aan heel wat eisen moeten voldoen.
Ook met gas moet eerst bekeken worden door een installateur of dit mogelijk is door het dak i.v.m. de eisen die gesteld worden aan de afvoer.
Met een gevelkachel zou het misschien kunnen, dat durf ik op afstand niet te zeggen, ook hier zitten weer voorschriften aan vast.
 
De berging staat op 10 meter afstand van de woning, dat zou betekenen dat ik cv leidingen door de tuin moet gaan leggen. Dit lijkt mij geen optie.

Het gaat er mij ook om dat het in de winter vorstvrij blijft, dat natte (motor)kleding er vlot kan drogen. Dat wanneer ik er aan het klussen ben een beetje aangenaam is. Voor het grootste deel van de tijd zal de kachel uit staan veronderstel ik.
 
Kun je de volgende dag in de natte motorkleding spingen omdat deze bevroren zijn. :mrgreen:

Elektrisch is wel wat duurder stoken maar je hoeft niet zoveel te investeren in een instalatie.
Met dat verschil kun je menig jaartje stoken, zeker als het een enkele keer voorkomt dat je de schuur verwarmd.
Om een houtkachel onbeheerd te laten branden in een schuur is ook geen aanrader.
 
Ventileren als het niet vriest uiteraard :mrgreen: . Verder is inderdaad voor af-en-toe verwarmen, een electrische kachel een prima oplossing.

In die winter van '62 - '63 was er geen aardgas, geen CV en hadden we om de ergste kou te verdrijven, electrische straalkacheltjes, soort van UFO-achtige dingen, in de kamer. Man, man, dat was nog eens een winter...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan