Vervolg: Bauknecht WA 6960 stopt en piept 15 keer

Perjan

  • #1
Hallo,

Op 21 december 2007 heb ik het volgende bericht geplaatst:
Mijn Bauknecht WA6960 wasmachine stopt bijna elke wasbeurt na ongeveer een minuut. Soms vlak voor het vullen met water, soms vlak erna. Hij piept dan 15 keer en de lampjes knipperen. Ik heb de zeef van de pomp gecheckt en schoon gemaakt, maar het euvel blijft.
Na het wasprogramma een paar keer opnieuw gestart te hebben, doet hij het weer.
De trommel gaat draaien op het moment dat hij water gaat vullen. Dat zou betekenen dat het niet aan de koolborstels, maar mogelijk aan de flowmeter zou liggen, zo werd in dat bericht geantwoord.


Omdat de machine het weer een tijdje heeft gedaan, heb ik hier destijds verder geen aandacht meer aan gegeven, maar nu vertoont hij dezelfde kuren weer.

In tegenstelling tot wat hierboven staat, begint het piepen telkens *NA* het water vullen.

Ik heb gezien dat de flowmeter werkt dmv een reed contact. Ik heb geprobeerd de flowmeter tijdens het vullen met water kort te sluiten en om hem pulserend kort te sluiten. In beide gevallen bleef de kwaal. Zijn hieruit conslusies te trekken? Hoe kan ik de flowmeter checken?
Zou het iets anders kunnen zijn?

De NC code van de machine is 8583 377 12000.

Bij voorbaat dank,

Perjan
 

Service-monteur

  • #2
Flow metertje een keer hard doorblazen en schuin terug plaatsen dit om stofophoping/zanddeeltjes te verkomen
 

Perjan

  • #3
De flowmeter draait heel soepeltjes als ik hem doorblaas. Hoe kan ik checken of hij werkt?

Groet,


Perjan
 

Perjan

  • #4
Ik heb eens geprobeerd wat er gebeurt als ik de watertoevoerkraan dicht doe en vervolgens het wasprogramma start. Er gaat dan een rood lampje branden boven de startknop (een lampje dat normaal gesproken niet zichtbaar is). Verder vertoont hij hetzelfde gedrag. Dit rode lampje brandt niet als er watertoevoer is.
Vervolgens heb ik de kraan weer open gedraaid en het kabeltje van de flowmeter losgemaakt. Nu brandt het rode lampje ook.
Mijn concusie is dat het rode lampje aangeeft of er watertoevoer is op basis van de flowmeter. De flowmeter is dus niet defect.

Wat zou een andere reden kunnen zijn?

Groet,

Perjan
 

Perjan

  • #5
Ik heb wat zitten morrelen aan alle connectoren van de electronische klok. Daarna deed hij het weer!

Dit zou toeval kunnen zijn. Voorheen deed hij het immers ook na een (flink) aantal keer het programma opnieuw starten weer.

Even afwachten dus....

Tot zover in elk geval bedankt.
 

Service-monteur

  • #6
Succes
 

WolWasMandje

  • #7
Klopt het dat de flowmeter een pulserend spanninkje afgeeft als er water doorheen stroomt? Ik had een Bauknecht die Code FH gaf (probleem met watertoevoer) en precies hetzelfde reageerde zoals Perjan beschreef.

Ik heb net ook alle connectoren losgehaald en weer bevestigd en het probleem lijkt opgelost.

Wie iets kan zeggen over hoe de flowmeter in elkaar zit? Is het een magneetje met een reed relais? Of een spoeltje? (pure nieuwsgierigheid) Fijn hoor zon online storingsmonteur, hulde!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu