Awm 275 start met spinnen en stopt dan vervolgens

Micheldeman

  • #1
Ik heb de motor van mijn wasmachine vervangen door een ander identiek exemplaar van een andere, maar defecte wasmachine, omdat ik vermoedde dat deze de oorzaak is/was van het inspringen van de aardlekschakelaar. Toen ik dat gedaan heb begon de machine met de nieuwe motor slechts hard te draaien, stopte dan, spint dan nog een keer en houdt er vervolgens mee op.
Bij het weer terugplaatsen van mijn oude motor, hetzelfde verschijnsel. Ik denk dat de motor van de andere wasmachine daar nu de oorzaak van is en nu iets op de printplaat heeft laten doorbranden, toerenopnemer?
Iemand suggesties?

Overigens heb ik de oorzaak van de aardlek gevonden. Ooit eerder had ik losse koolborstels in de oude geduwd, omdat deze versleten waren. Deze zijn er in de loop der tijd uitgesprongen en lag er eentje los in de moter en veroorzaakte sluiting tussen de rotor en de behuizing. Dus ik heb waarschijnlijk onnodig nu mijn klok naar de filestijnen geholpen?

Ik zal moeten kijken of er ergens iets is doorgebrand op de printplaat.
 

Micheldeman

  • #2
Ergens, heel ver in mijn geheugen, dacht ik dit probleem al eens eerder gehad te hebben en warempel, heb ik zelfs op dit forum eerder dezelfde vraag gesteld. Dus kijken op de aansluitingen van de tachometer op de blokstekker. Wordt vervolgd want het is nu al laat en donker hier in Sri Lanka.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu