Verven van muren

-rob-

  • #1
Ik heb enige dagen geleden een huis gekocht (1959). De muren bevatten een dikke pleister laag waar eerst behang op zat (dat heb ik er intussen af).

Nu wil ik de muren een kleurtje geven (verven) en ik begeep dat ik het dan eerst moest behangen, omdat ik er anders later nooit meer behang op zou kunnen doen (zou te maken hebben met het niet meer pakken van de behanglijm). Is dit waar?
En zo ja wat voor behang is dan het beste zodat ik de muur kan verven. En als het niet waar is (wat ik denk aangezien ik er nergens wat over heb gelezen op deze site) wat voor verf moet ik gebuiken
 

Fiesiekus

  • #2
Gewoon schoon maken en latexen met kwaliteitslatex. Of kwartsverf; whatever you like. Beslist niet weer met behang in de weer gaan.
 

renehi

  • #3
Misschien nog even voorstrijken met voorstrijkmiddel (je hebt voor zuigende / niet zuigende en voorstrijkmiddel die allebeide aankan)
 

Fiesiekus

  • #4
Gezien de voorstrijkervaringen elders op het forum, zou ik voorstrijken met verdunde latex. Achtergebleven Behangplaksel werkt zuiging ook tegen.
 

-rob-

  • #5
Bedankt voor alle antwoorden.
Nu had ik het niet helemaal goed begrepen, dus ook verkeerd uitgelegd. De muren zijn niet helemaal egaal, dus wanneer het geverft wordt zal het niet netjes strak zijn. Is het makkelijk omdat een beetje glad te krijgen? Of wordt het dan toch behangen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Een niet strakke muur wordt niet strak van behangen, alle oneffenheden zul je terug zien. Remedie: een nieuwe laag stuc er op.
Of alle pleister eraf en dan opnieuw stucen.
 

renehi

  • #7
Hoe groot zijn de beschadigingen? Kleine beschadigingen kan met structuurverf verdoezeld worden. Mocht bijvoorbeeld door behangafsteker grote gaten zijn gemaakt, dan kan ook een reparatiepleister de gaten gevuld worden (dikke gaten 2x vullen) en pleister vlakschuren.
 

Verfstore

  • #8
Het beste kun je eerst voorstrijken met een goed voorstrijkmiddel. Daarna verven met structuurverf, met een goede structuur verf zie je de oneffenheden niet meer.
Kijk eens op (verwijderd)
 

Mutti

  • #9
Een nadeel van structuurverf is dat je dit er nooit meer afkrijgt. zijn de muren netjes glad? schilder ze dan met een goede latex. zit er nog oneenigheid? een goede oplossing is eerst een glasvlies/weefsel te plakken( blijven event scheuren onzechtbaar) en dan met een latex erover. succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu