Verven van een radiator

Zargo

  • #1
Beste Lezer,

Graag wil ik de radiator een likje verf geven, hoe gaat dit in zijn werk? Er bevinden zich namelijk bovenin wat roestplekken, waar ik overheen wil verven. Moet ik dan de complete radiator gaan verven, of zijn daar speciale technieken voor, het is namelijk moeilijk om daartussen te gaan verven.

In afwachting op jullie reacties.
 

Dingena

  • #2
Eerst moet jet het loszittende roest verwijderen. Hierna de plekken aantippen met een antiroest middel. Zijn in heeele kleine potjes verkrijgbaar (125ml). Hierna de gehele radiator ontvetten, opschuren met een speciaal schuurpadje hiervoor.. (ik kan het geen andere naam geven aangezien dit ook de merknaam is) En aflakken.

Als de radiator gebruikt wordt dan of radiatorenlak of watergedragen verf in een leuke kleur. Niet een terpetinegedragen verf in een leuke kleur want deze zal gaan vergelen door de warmte.
 

Torching Vark

  • #3
Dingena schreef:
Niet een terpetinegedragen verf in een leuke kleur want deze zal gaan vergelen door de warmte.
M.a.w. bij een donkere kleur is synthetische verf geen probleem, want dan zie je het 'verkleuren' niet. Dus mocht je nog een potje hebben staan...
 

Zargo

  • #4
Hoe kunnen we er dan tussen verven?
 

Dingena

  • #5
@Vark: helaas zelf donkerblauw geeft een bruine rand op de plekken waar de radiator het warmste wordt. Dus wil je een donkere kleur neem dan watergedragen verf.

@Zargo: Er zijn speciale kwasten om in de hoekjes en de moeilijk bereikbare plekken te komen bij een radiator. Vraag hiernaar eens bij de verfspeciaalzaak. Succes!
 

Torching Vark

  • #6
Wellicht was zwarttinten een betere omschrijving geweest. Goed dat je het even recht zet!

Bokkepoten heten die eenheden toch?
 

EdP

  • #7
Je raadt het nooit!
Een radiatorkwast heb ik 's aangeschaft.
 

Dingena

  • #8
Hahahah ja die is er onderandere.. tevens bestaan er nog een paar kwasten die makkelijk zijn voor moeilijk bereikbare plaatsen, ligt een beetje aan de situatie welke je nodig hebt, dus ik dacht dat laat ik over aan de vraagsteller.
 

Torching Vark

  • #9
EdP schreef:
Je raadt het nooit!
Een radiatorkwast heb ik 's aangeschaft.
Yoh, wat reuze origineel!! :lol:

Maar ik de oeroude tijd toen we nog niet voor alles iets anders hadden wat toch hetzelfde is maar wat wel anders moet ziojn vanwege de commercie heette het dacht ik bokkepoten.

Maar Dingenga heeft gelijk, laat de vragensteller maar even rondkijken in de winkel, dan kun je alle maten en soorten die inmiddels bedacht zijn tegenkomen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Kijk toch maar even Welke kwast; voor het verschil tussen een bokkepoot en een radiatorkwast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu