Verven met roller of spuiten?

Loesy

  • #1
Beste klussers,

wie kan mij goed advies geven omtrent het opknappen van een oud buikkastje.

Ik heb hem nu geheel opgeschuurd en hij is klaar om een kleur te krijgen. Ik weet nu alleen niet hoe je het beste resultaat krijgt. De bedoeling was om het kastje een parelmoerkleur te geven. Ik heb dat gekocht voor meubels etc. maar zie nu dat het verf op waterbasis is. Nu weet ik niet wat het mooiste is. Krijgt het kastje dan wel een mooie halfglas en is het makkelijk te verwerken met een roller? of moet het toch verf zijn op terpentine basis?

Wat kan ik het beste gebruiken aan materiaal zoals rolletje, kwast en welke soort verf? moet ik misschien wel gaan spuiten? Of kan het mooi worden met een roller etc?

alvast bedankt,
groet
Loes
 

Joost.niederer

  • #2
Ik vind op terpentinebasis de mooiste en best te verwerken verf. Wat ik doe is opzetten met een kwast en dan vlak voor vlak met een rollertje dat alleen wat vochtig is van de verf (dus niet de roller ook weer druipend van de verf) uitrollen, de verf vloeit dan super glad uit. Heb onlangs zo al mijn deuren gedaan.....
 

Loesy

  • #3
En welke verf gebruik je dan Joost? glanzend of half glanzend voor een kastje?
 

Joost.niederer

  • #4
Dat hangt maar net van je stijl af... hoogglans kan mooi zijn, maar het glanst dan wel heel erg. Ik heb zelf matglans omdat dat nl. ook een beetje glanst, maar niet teveel. Kijk naar hoe je interieur is en of hoogglans erbij past...
 

Loesy

  • #5
Bedankt Joost voor je antwoorden. Ik kan er denk ik wel wat mee. Ik ga morgen starten met de grondverf en dan denk ik dus maar matglans verf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu