Vervelende stank uit de afvoer

Muller1

  • #1
Hallo iedereen!

Wij kampen al een tijd met een vervelende stank uit de afvoer. Dit gebeurt met name wanneer we water spoelen. Staat de wasmachine bijvoorbeeld aan, dan horen we lucht ontsnappen uit het doucheputje en de gootsteen in de keuken. De ergste stank ontstaat wanneer we de afwas gedaan hebben. Bij het wegspoelen horen we het doucheputje tekeer gaan en komt er een enorme stank uit de afvoer van de wasmachine. De wasmachine staat overigens in de badkamer. Ook komt er stank van achter de meterkast vandaan.

Dit probleem lijkt overigens het ergst te zijn in de winter.

De huisbaas(wij huren een appartement) heeft al een aantal keer een loodgieter laten langs komen. Deze hebben de afvoer al een keer schoongemaakt, waarna het probleem voorbij leek te zijn. Maar het komt toch steeds terug en wordt steeds erger.

Ik klus wel veel, maar ik heb weinig verstand van sanitair en afvoer. Ik hoop dan ook dat er iemand hier is, die weet wat er eventueel aan de hand kan zijn.
 

AdvanVugt

  • #2
Iemand in huis met lange haren? Die gaan in de afvoer zitten, en spoelen maar moeilijk weg.

Een afvoerleiding moet een klein beetje schuin aflopen naar buiten toe, het zgn. afschot. Als dat niet goed is dan blijft er water in de leiding staan met afval, zeepresten e.d. Dat voorkomt dat er afvalwater kan wegstromen naar het riool, en gaan andere putjes borrelen zoals je al aangaf.

Probleem van je huisbaas. Blijven klagen en hij moet het oplossen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou er maar niet van uitgaan dat verstopping een probleem van de verhuurder is, gewoon onderhoud zoals dit, reparaties aan kranen en ander gebruikszaken zijn meestal voor rekening van de huurder.
 

Poster

  • #4
Hallo

Er is al een paar keer een loodgieter van de verhuurder langs geweest, dus die moet weer komen, en het voorgoed oplossen, het is u afvoer niet, dat weet ook de verhuurder, anders stuurd hij niemand langs.

Grt.
 

Sewerboy

  • #5
Dan zal de loodgieter een andere methode moeten proberen om afvoer te ontstoppen/schoon te maken. Is de leiding al eens onder hoge druk doorgespoten? Keertje met een (mini) camera leiding van binnen bekijken, kun je ook gelijk zien of deze op afschot ligt. We zijn wel eens 2 uur bezig geweest met reinigen van een soortgelijke afvoer in de vloer van een appartement. Na paar dagen weer problemen. Met minicamera bekeken. Dikke brokken vet/zeep resten zaten muurvast aan binnekant van afvoer. Met camera erbij constant op die punten blijven spuiten tot het kapot was.
 

InstallateurRdam

  • #6
Zit er wel een sifon op de wasmachine afvoer?

Groetjes Robin
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Een verstopping in de buizen binnen de woning is meestal voor de huurder, echter onderhoud en verstoppingen aan standleidingen en verder zijn voor de verhuurder. Oude gietijzeren standleidingen willen nog wel eens compleet dichtslibben...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu