Vervanging lekkend kunststof kraantje regenton Nature

joris1982

 • #1
Hallo,

Sinds een paar maanden hebben we een Nature regenton in onze tuin staan waar we achteraf een beetje spijt van hebben.
Het product blijkt kwalitatief niet sterk, want bestaat vooral uit kunststof onderdelen. Nu lekt sinds 2 weken het kunststof kraantje aan de voorkant via de afsluiting bovenin en wil ik deze graag vervangen door een ijzeren exemplaar om het lekken op te lossen. Helaas konden de mensen in de winkel waar ik de regenton heb gekocht me niet helpen aan een vervangende kraan. Heeft iemand enig idee welke kraan hiervoor geschikt is? In de handleiding van de Nature regenton (rechthoekig exemplaar) staat helaas niets over de afmetingen.

IMG_8956.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Heb je al een geprobeerd om een internet-zoekmachine te gebruiken?
  Met zoeken met 'kraantje voor regenton (klik hier)' vond ik heel veel modellen.
  De meeste daarvan kunststof, wat logisch is voor zo'n toepassing op een dun kunststof vat, maar er zitten ook kranen bij van metaal (die zijn dan wel duurder). Bovendien is het de vraag of de (waarschijnlijk dunne) wand van de regenton op den duur bestand is tegen het gewicht van een metalen kraan.

  Of de maten daarvan kloppen is van afstand niet te bepalen, want zoals jij een rolmaat erbij hebt gefotografeerd, valt niets te zeggen over de diameter van de bevestiging van de kraan. Zo te zien ergens tussen de twee en drie cm, maar daar kom je niet ver mee. Voor bepaling van de exacte maat zou je de graan er even uit moeten halen en met een schuifmaat het gat opmeten of de buitenmaat van het schroefdraad op de kraan.
   
  • Like
  Waarderingen: joris1982

  Fmrama

  • #3
  De aansluiting is 3/4 blijkt uit :
  Maar of een metalenkraan wel zo geschikt is? Ik zou zelf een nieuw kunstof kraantje erop zetten. Ik heb zelf 2 van die tonnen en de kranen zitten er al 3 jaar op. (Wel bij vorst leeg laten lopen)
  7121B496-4B4A-4172-88D0-E72B7668A777.jpeg
   
  Laatst bewerkt:
  • Like
  Waarderingen: joris1982

  joris1982

  • #4
  Dank voor jullie snelle reacties!
  Ik ga hierdoor een 3/4 kunststof kraan aanschaffen. Zal hier laten weten hoe het afgelopen is, maar fijn dat er zo snel gereageerd is!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu