Vervangen thermostaat Honeywell

Jaap2

  • #1
Hallo,

Graag wil ik een Honeywell Round On/Off (T87G1006) vervangen door een wat oudere maar wel programmeerbare thermostaat: de Elro kt100. Voor zover ik het begrijp zijn beide een aan/uit thermostaat, maar ik heb vragen wat betreft de aansluiting.

De Elko kan ik aansluiten op NO, COM en NC. Begrijp ik het goed dat ik de draden op NO en COM moet aansluiten en dat het niet uitmaakt welke draad waarop aangesloten wordt?

De Honeywell krijgt zijn stroom van de ketel, maar de Elko heeft twee batterijen en dus geen stroom nodig. Betekent dit dat ik 1 van de twee draden niet hoef aan te sluiten of kan ik de batterijen verwijderen?

Zijn er nog andere zaken waar ik op moet letten?

Alvast bedankt voor je reactie.

Groet,
Jaap.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Inderdaad aansluiten op COM en NO en verder niets.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #3
Uiteraard beide draden aansluiten, de kamerthermostaat is gewoon een schakelaar, dus draden tegen elkaar en dan gaat de ketel vanzelf branden.

Maakt niet uit welke draad op NO en COM zitten
 

Jaap2

  • #4
Bedankt voor de bevestiging klussers :D

Ik vond het wel vreemd dat ik batterijen in de Elko heb zitten terwijl de Honeywell stroom van die twee draadjes krijgt :-|
 

Xr8

  • #5
De honeywell word gevoed door de ketel. Dit is een stealing power thermostaat. De batterijen in de elro zijn puur voor het functioneren van dit apparaat. De thermostaat heeft een potentiaal vrij wissel contact en doet niets anders dan het thermostaat circuit kortsluiten bij warmtevraag.

Bij de honeywell gebeurd dit elektronisch.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu