Vervangen scharnieren keukenkast.

Pigion

 • #1
Door onoordeelkundige "hulp" bij het demonteren van een kastseur, zijn de kunstofdelen aan de wand van de kast onherstelbaar beschadigd. De keuken is van de 1975 met massief eiken (stroken)deutjes. Het scharnier is aan de deurzijde op de bekende manier gemonteerd, maar aan de kastzijde is is het scharnierdeel gelijmd op het paneel, waarschijnlijk ook ingelaten met een nok. Geen zichbare schroeven. Als ik dit deel er af haal, breekt waarschijnlijk materiaal uit. Dus moete er nieuwe scharnieren op.
Zijn er scharnieren die gemakklijk door een redelijk handige klusser gemonteerd kunnen worden?
Fred
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Graag een foto.
   

  CV__

  • #3
  Kunststof kastwand??
   

  Pigion

  • #4
  Foto plaatsen lukt mij niet, heb niet de goede driver voor uitvoer van mijn smartphone.
  De diameter van het gat in de eiken deur is 35 mm en 5mm van de rand. De kastwand is van het een dichte persing spaanplaat of i.d. met een harde toplaag, mogelijk HPL. Op de niet scharnierzijde zijn telkens 2 gaten 10 mm voorgeboord voor de grondplaat, afgestopt met een dopje.
  Dat maakt allemaal niet zoveel uit, ik krijg die grondplaater toch niet uit. Hoogui kan ik hem weghalen met een Fein zaablad op de multitool. Vervolgens moet er een nieuwe aan. De Blum scharnieren zijn ook dia. 35 mm
  en passen dus in de deur. Echter onduidelijk hoe de grondplaat aan de kastwand eruit ziet.
  Pigion
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  De achterblokjes zijn er zeer waarschijnlijk ingeperst. Doorzagen mbv een ijzerzaagblad werkt prima.
  Nieuwe grondplaatjes kan je gewoon vastschroeven.
  Scharnieren zijn er in drie basis typen: deur erin, half erop of volledig erop. Het zelfde type nemen, openingshoek kiezen en montageplaatjes van 0 mm.
  Monteren is niet moeilijk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu