Vervangen rollint screen

Marcel987

  • #1
Hallo allemaal,

Na regelmatig lezen op dit forum ben ik op het punt aangekomen dat ikzelf een vraag heb. Een vraag die al eerder is gesteld maar met het gegeven antwoord kan ik nog niet verder. Het gaat om het bevestigingspunt bovenaan het screen. Als het goed is moet ik daar het nieuwe lint kunnen bevestigen. Het lijkt me logisch dat het een kliksysteem is aangezien ik de opening zie waar het lint doorgaat maar verder geen schroeven. Helaas weet ik niet zeker of dit een kliksysteem is en ik wil geen onnodige kracht gebruiken en de boel afbreken, het is kunststof. Hoe kan ik zien dat het inderdaad een kliksysteem is? Bij voorbaat dank voor uw hulp.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarschijnlijk zit er gewoon een schroef door het lint.

Plaats anders even een foto.
 

Marcel987

  • #3
Nee geen schroef, de schroef zit beneden bij de katrol maar bovenin waar het lint bevestigd zit is er een kunststof rol(letje) waarbinnen de lint is bevestigd zonder schroef, er is echter aan beide zijkanten van de rol geen naad te zien zodat het onduidelijk is of het hier gaat om een kliksysteem of een rol aan een stuk. Foto is helaas niet mogelijk omdat mijn camerasoftware kuren vertoond die ik nog niet heb opgelost. De rol ziet eruit als een rolletje(haspel) van pleisters voor het plakken van steriel gaas.
 

Marcel987

  • #4
Ron bedankt voor je hulp. Inmiddels gevonden hoe het werkt. Voor de mensen die tegen hetzelfde probleem aanlopen.

Het kunststofrolletje bestaat uit een geheel en kan met een combinatietang, mits geheel geplaatst om het rolletje om breken te voorkomen, verwijderd worden uit de stang waarom het screen rolt. In de binnenkant van het rolletje zit het lint met een knoop geplaatst. Dan is het verder een eitje om het oude lint te vervangen door het nieuwe lint. Alles wijst zichzelf vanaf dat punt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu