Vervangen Itho box - mechanische ventilatie

Rrommel

  • #1
Hallo allemaal,

In 2007 heb ik in de toenmalkige 'technische ruimte' een Itho-box (CVE ECO 2E) gemonteerd - hierop zit slechts 1 aanvoer (van toilet BG/begane grond en badkamer+toilet 1e etage - deze komen samen op 1 buis - die buis zit op de Itho box) - en 1 afvoer naar een pijp door het dak - maar de box heeft 3 aanvoerkanalen - dat maakt de box lomp groot.

Ik zoek 'iets anders' voor hetzelfde - 1 aanvoer - 1 afvoer - minder lomp.

Ik zag bijvoorbeeld een Itho pijp-ventilator - die kan op het dak - weet alleen niet wat de buren ervan vinden ;-)

Ik las ook over 'buis-ventilatoren' , bijvoorbeel Blauberg - met flinke capaciteit qua luchtafvoer.

Oh ja: zowel in toilet op BG als in badkamer 1e etage hebben we een draadloze afstandbediening - die heeft stand 1, 2 en 3 en een 'variable' knop - die meerdere keren indrukken betekent langer aan. Op zich werkt het - maar die technische ruimte is nu een echte kamer - vandaar de wens voor 'wat anders' - minder lomp.

Iemand een advies?

Dank!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Die ventilatiebox is juist een hele compacte. Lekker zo laten, een buisventilator zal meer herrie maken en minder efficient werken.

Het klinkt niet echt logisch om een technische ruimte te gebruiken als kamer. Zit er voldoende ventilatie, daglicht enz. in?

Plaats anders eens een foto van de ruimte met de box.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Ik zou een nette voorzetwand maken voor de technische installatie, met een deurtje voor de bereikbaarheid. Dat zal ook in het geluid schelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu