Vervangen Dubbelglas in Buitendeur.

JanvanOel

  • #1
Hallo Allemaal,

Ik heb helaas condens in het dubbelglas van mijn keukendeur. Ik wil dit glas vervangen maar kom er niet achter wat voor soort glas ik nodig heb.

Het is dubbelglas maar dunner dan de rest van de ramen. Kan iemand mij vertellen wat voor soort (dubbel)glas dit is? Lijkt mij een standaard buitendeur.

Kan je dubbelglas zelf plaatsen?
Tips welkom.

Met vriendelijke groet,

Jan van Oel
 

renehi

  • #2
Ja je kan zelf dubbelglas plaatsen. Als het een grote maat is, bijvoorbeeld 60 cm bij 160 cm dat is het handig om een paar handen extra te handen hebben i.v.m. met gewicht.
Glaslatten losmaken en glas eruit halen, eventueel glasband/kit eruit halen en nieuwe glasband erin, glas erin zetten, glaslatten weer vastzetten, afkitten a/d buitenkant met glaskit en aan de binnenzijde met acrylkit.
Dubbelglas kan verschillende diktes hebben, voor een deur zal een dunnere worden gebruikt om het gewicht te verlagen. Een bevriende glaszetter beveelde met aan om niet HR++ te nemen, maar gewone. Je moet maar kijken naar de prijsverschillen.
 

Chathanky

  • #3
Glasdiktes zijn er vanaf 4 mm per plaat.
De spouwgrote begint van 6 tot 22 mm dacht ik zo. er zullen best nog wel wat uitzonderingen in zijn maar dit kan je een indicatie geven.

De enkele euro`s prijsverschil tussen dubbel en hr++ glas verdient zich snel terug. Het isoleerd 2 tot 3 x beter dan standaard dubbelglas.

Je kan dubbelglas zelf plaatsen als je rekening houd met de plaatsingsvoorschriften. (en niet al te onhandig bent. :mrgreen: )
Houd rekening met 25kg/m2 voor glas met 4mm glasbladen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu