Vertraagd relais inbouwen

PeterR

  • #1
Ik wil een vertraagd relais plaatsen, hangende in een dichte overkapping op 2,5 m hoog.
De aansluiting van dat relais komt van een lasdoos. Het probleem is dat de installatie draad uit de pijp komt en dan vrij naar het relais gaat en daar op schroefcontacten (zichtbaar) worden aangesloten. Mag dit, of moet er een speciale behuizing voor komen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik kan me niet anders voorstellen, dan dat het relais in een dicht installatiekast(tje) geplaatst moet worden. Ook al is dat op zo'n grote hoogte, de contacten mogen nooit open en bloot bereikbaar zijn.

Stel je eens voor dat een nietwetende huisman/vrouw tijdens schoonmaakwerk of een schilder tijdens zijn werk daar in grijpt, terwijl zij/hij op een trap of ladder staat. Dan is het wel meteen een val van 2,5 meter hoog, terwijl de schok zelf ook schade kan veroorzaken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Alle elektra moet dubbel geïsoleerd worden opgesteld.

Dat dekt het wel dacht ik.
 

PeterR

  • #4
Bedankt voor het antwoord, had al zo'n vermoeden. Alleen komt er nooit iemand bij want het zit achter een luik dat met een schroevendraaier geopend moet worden.

Maar hoe zit het dan met een kroonsteen bij een centraaldoos, die is even toegankelijk en het aanrakingsvlak is net zo groot? Of wordt dat maatschappelijk gezien als een gevaarlijk punt.

Groet Peter
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Om een kroonsteen bij een centraaldoos hoort een kap te zitten, behorende bij de (hang-)lamp.

Dat er veel mensen zijn, die die kap maar weglaten betekent nog niet dat dat mag...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu