Verticale lamellen, 2 rails, 1 raam

Arnold58

  • #1
Hallo klussers, kan iemand mij vertellen hoe je dit oplost?
Voor een raampartij van ca. 460cm heb ik verticale lamellen gekocht: 1 rail van 200cm en 1 rail van 250cm. Netjes de railzen aansluitend opgehangen met aan weerszijden wat ruimte voor de trekkoordjes, maar als je de lamellen sluit hou je een spleet over tussen de linker en rechter deel. Niet zo fraai. Leverancier adviseert de 2 delen te retourneren en te kiezen voor een maatwerk oplossing. Deze is echter een stuk keer duurder!
Is er geen goedkopere oplossing?
 
  • Like
Waarderingen: LeoM@

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Dit komt omdat je 2 rails hebt met eindstukken.
Normaal worden deze in een rail gemaakt, zodat deze correct tegen elkaar aan sluiten, vaak zelfs met een magneet verbinding boven in de rail in het midden waar de 2 zijden tegen elkaar komen.

Inkorten boven werkt niet want je blijft met de eindkappen en eind ruimte zitten.

Ik zou indeze het zelfde antwoord geven als je leverancier.
 

Arnold58

  • #3
Hmm, dank voor je antwoord

De optie van de leverancier kan uitgevoerd worden in 1 rail van 450cm met aan 1 zijde bediening, maar ook als 2 losse railzen en 2 bedieningen. En dan kost het ca. 450 euri. Het kan dus wel op een-of-andere manier, maar hoe???

nb 2 kant-en-klare railzen van resp.200 en 250 cm samen maar 160 euri kosten. Wel een aanzienlijk verschil om nog eens door te zoeken.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Dit komt door de verdeling en lengte van de lippen van de runners in de rail.
Normaal worden dan op het eind van de rail (midden dus) runners gebruikt die verder door kunnen schuiven naar het midden.

Bekijk even bij je eigen rails hoe ver de laatste runner vrij zit van het einde.
Indien hier ruimte zit bijv 2 cm dan kun je de geleider 2 cm inkorten, de manier waarop heb ik in een vorig topic reeds medegedeeld
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu