Verstopping/ ontluchtingsprobleem/ vaatwasser???

Erik73

  • #1
Vorige week kwam het water van de vaatwasser halverwege het programma omhoog in de wasbak. Dit weekend liep het niet meer weg en stond er ook een laag water in de vaatwasser Er vanuit gaande dat er iets verstopt was hebben we van HG de extreem sterke 2 componenten ontstopper gekocht, maar ook dat hielp niet Toen de slangen van de afvoer losgekoppeld (om er met zo'n veer doorheen te gaan, wat uiteindelijk niet lukte: te smal) en toen liep 't water ineens weer weg! Na nog een paar keer testen of dit echt dor de luchttoevoer kwam hebben we maar een gourmetprikker tussen de zwanenhalsslang en de afvoerbuis gestoken, zodat er wat lucht bij komt en nu loopt alles probleemloos door. De vaatwasser bleek nat op de bodemplaat, dus die hebben we schoongemaakt en doet 't inmiddels ook weer. Blijkbaar kwam die lekkage op de bodemplaat door het water dat niet wegliep door de verstopping/ ontluchtingsproblemen. Ik heb nu alleen geen idee of er nou een verstopping zit, of dat het iets anders is, aangezien alles nu met die prikker tussen de buizen wèl goed doorloopt. Ik snap er niets van. Is er iemand met verstand van zaken die het wel begrijpt...?

Dank! Fleur
 

Fiesiekus

  • #2
Kan van alles zijn, maar lijkt toch op een ontluchtingsprobleem, mogelijk veroorzaakt door een beginnende verstopping. Dat laatste omdat ie het eerder wel goed deed(?)
 

Erik73

  • #3
Ja, eerder deed-ie 't goed. Wel eens eerder verstopping gehad toen we hier net woonden. Vind 't alleen zo gek dat-ie wel goed doorloopt als er extra lucht bij komt, als het verderop dicht zit moet 't hoe dan ook toch niet weglopen, lucht of geen lucht?
 

Fiesiekus

  • #4
Kan ook zijn dat de lucht (met water) juist in de weg zit en dat ie z'n overdruk laat ontsnappen via die opening.
 

Erik73

  • #5
En wat is daarvoor dan de oplossing? Nu die prikker ertussen zit stroomt-ie af en toe over als de vaatwasser aanstaat, omdat er dan ineens een enorme hoeveelheid water langs loopt. Is dus geen permanente oplossing...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Als er een verstopping zit veroorzaakt dat een vernauwing, de druk in de riolering wordt hoger en de lucht ontsnapt dan via de ruimte naast de prikker.
De riolering goed (laten) ontstoppen moet het probleem oplossen.
 

Erik73

  • #7
Dank :D Wel jammer dat 't niet low-budget kan worden opgelost :cry:
 

Fiesiekus

  • #8
Je zou zelf met een slang op de afvoer en aftapen, waterdruk erop zetten. Dan de kraan vol open en kans dat je de verstopping wegperst!
 

Erik73

  • #9
Ahhh, de moeite waard om even te proberen. Warm water beter dan koud denk ik? (ivm vet dat wegsmelt/ zacht wordt) of maakt dat niet veel uit?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Gebruik dan wel een hele goede slang anders blaast de slang zich op als een ballon en dan ................ ?
 

Fiesiekus

  • #11
Koud water, ik heb daarvoor een aansluiting op de vaatwasserkraan met zo'n tuin-klik-ding-koppeling en tuinslang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu