Verstopping afvoer - hoe krijg ik deze put open?

UtrechtHJ

  • #1
Ik heb een verstopping van de afvoer van een fonteintje en de condensafvoer van de cv. Blijkbaar gaat het door een oude pijp en die komt uit op een put voor het huis.

Hoe krijg ik deze put open om er in te kijken en een idee te krijgen wat er nou speelt? En, hoe krijg ik hem weer dicht, het lijkt er op alsof er een goedje om het deksel zit om het water en worteldicht te maken?

Ding zit muurvast natuurlijk.

20221122_154809.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
deze zit er met teer opgeplakt, je kunt proberen om langs de rand in te snijden en dan het deksel los te wringen maar waarschijnlijk gaat deze knappen en dan doet een plastic zak met een stoeptegel erop het ook prima als deksel.
allermooist is om alle gres te verwijderen en alles uit te voeren in pvc
 
  • Like
Waarderingen: UtrechtHJ

UtrechtHJ

  • #3
Ah bah, mooi dat ik hem er nog niet af heb. Wil hier eigenlijk nu nog niet aan beginnen dan, ik moet een andere oplossing verzinnen om het condenswater op te vangen en tijdelijk af te voeren op een andere manier.
 

UtrechtHJ

  • #4
Hmmm, de afvoer van de condens is op de afvoer van het fonteintje aangesloten. Ik ben van plan om deze los te schroeven en er een emmer onder te zetten die ik dan 2x per dag leeg.

Dan heb ik de tijd om de boel aan te sluiten op een pvc buis onder het verlaagde plafond in de gang.

Fonteintje laat ik dan zitten maar gebruik ik niet meer.

Is dit een goed idee? Had gevonden dat je tot 1.5 liter per m3 gas aan condens mag verwachten, dus die 2x lijkt me wel goed. Geurtjes etc uit riool, dingen beter afsluiten?
 

Willem52

  • #5
Direct vanaf de condensafvoer met een flexibele pijp (afvoer) naar een gunstigere plek brengen ?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu