Verrotte houten vloer onder isolatielaag en laminaat

Jmiedema

 • #1
Bij mij thuis staat het water soms 20 cm onder de beganegrondvloer, zandgrond. de afwatering in de omgeving is nog niet afgestemd op de huidige hoeveelheid regen per winter ondanks protesten van de bewoners bij het waterschap schouwen duivenland.

nu merk ik dat de houten vloer onder het laminaat egalisatiezachtboard en dunne isolatie rol gewoon begint door te zakken dus het hout 9 douglas 20 mm zal verrot zijn. de delen van de begane grond met zelfde houten ondergrond die geen laminaat hebben zijn perfect. dus ik vrees dat de isolatielaag en laminaat ervoor gezorgd heeft dat het hout vochtig blijft en verrot.

ik heb ook gemerkt bij andere huizen dat als je de kruipruimte vol stopt met stukjes isolatiemateriaal dat de vloer veel droger wordt, het vocht gaat condenseren onder de isolatie stukjes ( de grond van de kruipruimte) waar het door de isolatie veel kouder blijft.

alleen heb ik geen ervaring met water in de kruipruimte en isolatie stukjes aldaar.

iemand anders wel ?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Densch

  • #2
  Ik zou liever een oplossing bedenken zodat je het water daar weghaalt in plaats van het te verstoppen.
  Daarom zou ik kiezen voor infiltratie.

  Maar wat is de exacte oorzaak dat jullie met wateroverlast zitten? Ik bedoel, leg het probleem bij de veroorzaker.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu