Verrotte dwarsbalken houten vloer/ verborgen gebreken?

Climber_Mike

  • #1
Hi.

Slecht bericht: tijdens een 'recon' in de kruipruimte onder m'n huis gezien dat er toch wat mis is met een tweetal houten balken. Ze zijn (deels) verrot.

Dit komt doordat er nadat het huis gebouwd was, een openhaard is aangebracht. Dit heeft men gedaan door een aantal planken weg te zagen en hier (tussen de nu rotte balken) cement + puin in de kruipruimte te storten. Deze mix is gebruikt als fundatie voor de stenen schouw die er boven gemetseld is.

Helaas heeft men blijkbaar geen rekening gehouden met het feit dat het grondwater regelmatig erg hoog staat in de wijk waardoor de kruipruimte deels vol loopt. Dit water is door het poreuze cement omhooggetrokken en heeft de balken aangetast. Tijdens het weghalen van de schouw vanmiddag waren er delen bij die nu nog steeds hartstikke vochtig waren terwijl de kruipruimte al maanden droog staat!

Twee vragen:
1. Is er sprake van een verborgen gebrek? Tijdens de inspectie voordat we het huis kochten kon er niet in dit deel van de kruipruimte gekeken worden... De schouw is door de vorige bewoners zelf aangebracht of ze hebben dit laten doen. Ik verwacht het eerste.
2. Hoe nu verder? Is het vervangen van twee balken een grote/ moeilijke klus? Wat komt hierbij kijken?

Alvast bedankt voor alle reacties.

(De lol van het opknappen van een oud huis :roll: )
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Overleg met de makelaar die het huis heeft verkocht, als u zelf een makelaar heeft ingehuurd voor de begeleiding tijdens de koop is deze natuurlijk de aangewezen persoon om het uit te zoeken.

U kunt bij consumentenorganisaties vaak wel advies krijgen.
Begin niet met vervanging van de balken voordat duidelijk is wie er voor opdraait, laat eventueel een aannemer een offerte maken en maak zelf wat foto's van de situatie.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu