Verplaatsing elektriciteitsmeter

Onno

  • #1
Ik heb een huis gekocht uit 1904, waarbij (zoals in dit soort huizen gebruikelijk is) de elektriciteitsmeter meteen in de achter de voordeur in de gang zit. Nu is de gang niet bijzonder breed, en de meter redelijk van formaat & bijzonder lelijk, dus zou ik graag de meter op een iets vriendelijkere plaats hebben. Nu zit er onder de trap (naast de gang) een grote trap kast (ong 3 m x 1 m , min hoogte 0,5 m, max hoogte 3 m) met ventilatierooster naar de gang. De volgende vragen:
  1. Is er regelgeving omtrent hoever de meter af mag zitten van de hoofdaansluiting van het GEB (deze zit ook meteen achter de deur in de gang)
  2. Voldoet de trapkast aan de eisen om een meter + groepenkast aan te leggen (heb elders al op het forum gelezen wat de minimale eisen aan de kast moeten zijn, en dan is ie in ieder geval groot genoeg, maar toch)
  3. Mag een erkend installateur de meter verplaatsen, of moet je daarvoor het GEB (of de netbeheerder) vragen
Alvast bedankt voor de informatie!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De hoofdzekeringen en meter mogen alleen verplaatst worden door de netbeheerder(geld ook voor gas).

De maximale afstand tussen voordeur en hoofdzekeringen en meter bedraagt uit mijn hoofd 3 meter. (kan er een metertje naast zitten)
 

Muurman

  • #3
The headhunter schreef:
De maximale afstand tussen voordeur en hoofdzekeringen en meter bedraagt uit mijn hoofd 3 meter. (kan er een metertje naast zitten)
Is dacht ik 1,5 meter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu