Verlengen wasmachine toe en af-voer

Maru

  • #1
Hoi allemaal :). Ik hoop dat jullie mij mogelijk bij het volgende zouden kunnen adviseren.
Door het verplaatsen van mijn wasmachine heb ik een verlengstuk nodig en Siemens heeft aangegeven dat ik de volgende slang moet kopen voor mijn Aquastop aansluiting:
chrome_OWyeSKCaqh.png


Echter, mij lijkt dit een doodgewone slang met standaard aansluitingen voor de kraan, en dat maakt het een prijzige optie voor € 42,9 .

Nu heeft Siemens ook het volgende setje wat bedoeld is voor vaatwassers, maar wat iets meer richting een schappelijke prijs komt (€ 39,95) omdat ik dan ook meteen de afvoerslang kan verlengen: https://www.siemens-home.bsh-group....chtafvoerslangen/00350564#/Togglebox=manuals/
chrome_RcH418RcTh.png


Nu is mijn vraag, want dat konden ze bij Siemens niet vertellen, zijn dit niet gewoon dezelfde slangen? Of zijn toevoerslangen voor vaatwassers gebruikelijk dunner dan toevoerslangen voor wasmachines, of andere specificaties? Als er geen verschil is dan lijkt me het setje voor de vaatwasser een betere deal.

Hoop dat iemand weet te adviseren, alvast super bedankt daarvoor!
Groetjes, Maru
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ga je het risico nemen voor nog geen 3 Euro?
 
  • Like
Waarderingen: Maru

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Eerste set is een hele harde kunstof slang die bijna nooit springt.

Tweede is een simpelere slang.

Echter zijn beide opties niet de echte beste optie.

Of je koopt : onderste optie

Of : je koopt een aanvoerslang inclusief aquastop verlengd. Van bsh zelf. Ze hebben namelijk ook 70cm langere slangen en zelfs tot 3m geloof ik.

Is wel prijzig maar dan is je hele slang beveiligd tegen lekkages. Ookal gaan ze eigenlijk nooit kaduuk als ik eerlijk ben.

Maaar wil je toch de optie geven. Heb ik alleen het Enr nodig uit het stickertje op de deur.
 
  • Like
Waarderingen: Maru

Willem52

  • #4
Is het niet mogelijk om de waterleiding te verplaatsen. Dit is volgens mij, als het mogelijk is, de goedkoopste oplossing.
 
  • Like
Waarderingen: Maru

Maru

  • #5
Dank voor alle input, enorm gewaardeerd :)!
@Walker Zeker, maar voor die 3 euro minder krijg je er ook een officiële afvoerslang verlenging bij (anders moet ik die ook los kopen). Dus als er weinig verschil zit tussen de aanvoerslangen lijkt me dat een betere keuze. Ik begrijp ik uit de reactie van @Sleutelmeneer dat de slangen wel degelijk verschillen en dat ik aan de duurdere optie ook een stevigere slang heb. Dat maakt het prijs verschil ook duidelijk, iets wat ze van Siemens zelf aan de telefoon niet konden vertellen :?.
Ze vertelde me ook dat deze slangen zelf geen beveiliging hebben (de Aquastop is enkel een slot die geactiveerd wordt door de wasmachine zelf als er water onderin de machine loopt), dus bij een kabelbreuk in de verlenging heb je alsnog lekkage.

Nu kan je aftermarket wel aanvoerslangen kopen waar een waterstop opzit die afslaat als er water in de buis loopt, dus wellicht is dit zowel een veiligere als een goedkopere keus dan wat ze van Siemens aanbieden. Bijvoorbeeld deze bij Hornbach:
chrome_KUCmRtEpMh.png

Ik neem aan dat deze slang ook gewoon net zo sterk moet zijn als de officiële van Siemens.

En anders zijn er altijd nog deze voor rond de 6 en 10 euro, van bv Electrolux.
Betekend dit dan dat de Siemens echt een veel betere slang is voor 43 euro of betaal je eigenlijk alleen voor de naam (want bij lekkage geven ze waarschijnlijk toch niet thuis).
chrome_ECk0mW82gU.png
chrome_I2GK9agZn4.png


Anyway, alle tips zijn meer dan welkom, alvast bedankt! Zal zo even het Enr van de wasmachine plaatsen :)

@Willem52 Helaas is het verleggen van een aansluiting niet aan mij besteed. Tevens betreft het een huurhuis, dus denk niet dat de verhuurder heel blij is als ik leidingen ga verleggen. chrome_4dNRew9GNe.png
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Screenshot_20220124-213804_Chrome.jpg


Deze slang met orgineel nr is 70cm langer namelijk 2.2m. Maar kost 106 euro

Verschil is dat dit echt een elektrisch waterslot is. Dus die zet het slot dicht bij alle lekkages in de machine en in de slang. Een mechanisch waterslot doet dit niet want is niet bedraad. Deze springt alleen op slot wanneer de druk weg valt.

De rvs variant is het aller stevigste. Het goedkoopste is de universele slang. Deze werkt ook prima.

Ik denk dat je het beste de verlengset kan kopen van bsh met aan en afvoerslang van 39.95 deze is gewoon compleet en dan kun je alles ermee maken. Anderd moet je namelijk de klemmen en rubber en koppelstukjes ook weer los kopen.
 

Maru

  • #8
Dank voor uw tip @Sleutelmeneer :)! Een verlenging van het elektronische Aquastop systeem is uiteraard het mooiste, maar inderdaad wat aan de prijzige kant. Zal eens kijken op wat ik uitkom als ik alles los zou komen, maar wellicht kom ik dan uit op een verschil van 20 euro waarvoor ik dan beter voor een origineel kan gaan. In conclusie begrijp ik dat het in praktijk, voor een wasmachine, niet super veel uitmaakt wat voor een aansluitslang ik neem en volstaat een universele ook gewoon (dus niets wat, behalve de mogelijke kwaliteit en het merkje, de Siemens aanbevolen slang speciaal maakt)?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #9
Ja
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu