Verlaagd plafond maar balken zichtbaar

Timpel

 • #1
Beste,
We hebben onze schuur/carport omgebouwd tot bedrijfsruimte. Afgelopen week hebben ze het dak van bovenaf geïsoleerd en nu is het tijd om de binnenkant netjes af te werken. Het bouwwerk is niet heel hoog en daarom wil ik geen 'verlaagd plafond'. Ik bak brood in deze ruimte dus overal waar de warmte weg kan is fijn.
De ruimte tussen de spanten is 55cm gemiddeld, maar wil nog weleens een cm wijken hier en daar. Zelf had ik bedacht langs de balken latjes te spijkeren en daarop gipsplaten te schroeven. Die afkitten en dan netjes schilderen. Maar het is eigenlijk misschien teveel van het goede. Ik dacht ik kan de latjes of sierplinten ook juist halverwege de balk schroeven en daar dan gewoon losse plaatjes op te leggen? Het hoeft wat mij betreft niet vast te zitten. Wat zou daarvoor netjes zijn? Wonderboard platen? Deze zouden ook mooi en makkelijk schoon zijn te maken. Ideeën zijn welkom! De balken zelf kan ik netjes lakken met blanke lak zodat het hout mooi zichtbaar blijft.

groetjes,
Tim

IMG_20210315_141616.jpg IMG_20210315_141621.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • KareldeKlusser

  • #2
  Hier heb je veel mogelijk heden die je kan doen.
  Heeft u al gedacht aan agnes platen? Agnes platen kan u zowel aan de underlayment schroeven/lijmen als op de latjes leggen deze zijn makkelijk schoon te maken en hebben tussen de platen een mooie afgewerkte naad. Deze komen in het formaat 120x60 of 260x60.
  Je kan ook dun mdf gebruiken eerst verven en daarna monteren. Tussen de platen krijg je een mogelijk een mooiere naad dan met gipsplaten.
  Of u moet de underlayment platen verven.
  Maar het is ook hoeveel tijd wil u er in steken en wat uw budget is.
   
  • Like
  Waarderingen: Timpel

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Hoe zit het met de brandwerendheid, lijkt me handig te weten bij een bakkerij.
   

  Timpel

  • #4
  Bedankt voor jullie reacties. Agnesplaten kende ik niet maar dat is zeker een heel goed idee, die zijn ook mooi lichtgewicht en dan hoef ik verder niks te kitten of boven m'n hoofd gipsplatennaden weg te werken. Mdf zou ook kunnen maar mdf verven is niet echt mijn hobby. Mdf zelf is wel goedkoop maar vervolgens moet ik er nog een paar potten dure grondverf tegenaan smeren.. Ik zal eens kijken wat kostentechnisch interessant is. Nogmaals dank.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu