Verlaagd plafond isoleren

Boneventura

  • #1
Besten,

Ik ben 3 maanden geleden in een nieuw huis getrokken. Het huis is onlangs 'vernieuwbouwd', oorspronkelijke bouwjaar 1928. Het is een dubbele amsterdamse etagewoning. De bovenste etage, waar voorheen de bergingen waren, is nu onze slaapverdieping. Er is o.a. een verlaagd plafond van gipsplaten aangebracht, om alle bekabeling weg te werken. Daarna gestuct en gewit.

De slaapverdieping blijkt erg koud. Er zijn wel voldoende radiatoren, dus zoek ik de oorzaak in het niet geïsoleerde plafond. Ik weet dat er geen isolatie in zit, dat heeft de aannemer me verteld.

Heeft iemand een idee hoe alsnog kan isoleren, zonder het hele plafond er uit te hoeven halen? Zelf dacht ik enige vorm van schuim?

Alvast dank!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Wat zit er allemaal nog boven het verlaagde plafond? Als de ruimte erboven nog toegankelijk is kun je er misschien steen/glaswol dekens opleggen?
 

Boneventura

  • #3
Nee, dat is het juist. het is al afgesloten. Zowel van onder als van boven (dak). Gipsplaten zijn tegen de dakbalken geschroeft.
 

Kloek77

  • #4
Echt ongeloofelijk dat dit "gerenoveerd" is zonder te isoleren.
Weet u zeker dat er geen isolatie op het dak (buitenkant dus) ligt?
Zo nee dan is dat toch bij voorkeur de plek om te isoleren.
 

Boneventura

  • #5
Er ligt geen isloatie, wel een dakterras.. :cool:

dat is dus moeilijk te isoleren.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
Er zijn isolatiematerialen die je kunt verblazen en inschuimen, maar die worden voornamelijk als spouwmuurisolatie gebruikt.

Uw probleem is niet dat men vergeten heeft om isolatie aan te brengen, maar dat het waarschijnlijk bewust gebeurd is. Als het platte dak gemaakt is van houten balken waaroverheen weer hout, dan is het isoleren van de onderkant een hachelijke onderneming vanwege de grote kans op vochtvorming en verrotten van de houten constructie. Het vocht kan door de waterdichte afwerking van het dakterras namelijk niet weg naar boven en daarom moet het materiaal aan de onderkant kunnen blijven ademen. Met isolatie haalt u dat ademende effect grotendeels weg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu