Verkoperen (nieuwe) kranen

Dennuske

  • #1
Wij willen onze badkamer gaan renoveren. Nu hebben we het idee opgedaan van gepolijste koperen kranen. Nu zijn die wel te krijgen maar die zijn aardig aan de prijs.

Dus ik had het spontane idee om de nieuwe kranen te laten verkoperen. Weten iemand of dat mogelijk zou zijn? Hierbij wel meenemend dat het interne gedeelte van de kranen niet aangetast mag worden...

Ben benieuwd...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is volgens mij een tamelijk ongebruikelijke stap. Om te kunnen galvaniseren zal alles uit elkaar moeten, want de voorbewerkingen daarvoor zullen niet best zijn voor het binnenwerk. Vaak moet het voorwerp eerst een finke tijd in een zuurbad oid...

Bij galvaniseren wordt meestal een chroomlaag op een koperlaag gelegd, niet andersom. Of het mogelijk is een (poetsbare) koperlaag te leggen zou je moeten vragen bij zo'n bedrijf, kwestie van googlen met 'galvaniseerbedrijf'.

Ik denk echter dat - als het al kan - het duurder wordt dan kant-en-klaar kopen van zo'n kraan. :?

Maar misschien zijn er nog heel andere meningen...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Kan wel als eerst het chroom eraf gehaald wordt.
Zoals Kees al aangeeft wordt het duur.
Ik heb in het verleden kranen laten vergulden en alleen het chroom eraf laten halen, dat was niet te betalen maar ja de klant is koning, hij heeft de kranen na 2 jaar er af laten halen i.v.m. het zichtbaar zijn van elk klein krasje en vlekje.
Chroom laten verwijderen zodat het messing zichtbaar werd is ook zoiets, je blijft aan het poetsen met messing en ook met verkoperde kranen.
Mijn advies is niet doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu