Verkleuring en ijsvorming tussen schuine dakramen

xAnonymousx

  • #1
Wij hebben twee Velux dakramen op zolder en naast dat er verkleuring aan het optreden is in de hoeken aan de onderzijde zie ik nu ook dat er ijsvorming op is getreden. Mijn vraag is eigenlijk in hoeverre dit normaal is en wat wij hier tegen kunnen doen. Ik zou het zonde vinden dat de kozijnen (verder) aan worden getast. De rubbers lijken goed te zitten en het lekt ook nog niet aan de binnenzijde. De dakramen zijn dicht maar de ventilatie aan de bovenzijde heb ik wel open gelaten om de ruimte te ventileren .

Het huis is in 2011 opgeleverd.

photo1671004422.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Volgens mij had het hout nog geschilderd moeten worden...
 

xAnonymousx

  • #3
@Walker Ik ben niet zo thuis in deze materie maar als dit al een eerste constatering is dan zet ik op de planning om de dakramen in de lente/ zomer te voorzien van een laagje verf. Heb je toevallig ook aanbevelingen wat er op moet komen?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Geen probleem, ik heb dezelfde Velux-kozijnen, zitten al sinds 1993 in een badkamer. Vorige bewoner had er 25 jaar niets aan gedaan; ze zagen er nog heel wat slechter uit. Heb een paar jaar terug alles schoongemaakt, geschuurd en tot mijn verbazing niets rot; alleen wat kleine spleten die aan kopse kanten ontstaan waren gevuld en daarna in een transparante buitenbeits gezet. Ziet er weer prima uit. Zwarte / donkere plekken kreeg ik niet helemaal weg, maar ja, dan had ik een donkerdere beits moeten nemen... Is inderdaad een klusje voor de zomer.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
@Walker voor zover ik weet zit er vanuit de fabriek een soort transparante beits / vernis overheen. Zie post hierboven; Mijn oude Velux heb ik geschuurd; dacht ook dat die nooit geschilderd waren geweest, maar kwam toch een dun vlies vanaf, leek op beits (van 30 jaar geleden).
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
Gerelateerde onderwerpen
Rode verkleuring aanslag op schuipui

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu