Verkeerslicht / stoplicht van stroom voorzien

Als die lampen op 42V AC werken, zou het dan kunnen dat er al een driver in elke lamp zit?
Zo ja dan heb je denk ik een "domme" voeding nodig.
is er niemand op youtube die er eentje open heeft gezaagd?
 
Mijn zoon heeft ook zo'n lamp en de lampjes even vervangen gaat niet want de ledlampjes bepalen de kleur rood/oranje/groen en niet het glas wat er voor zit.
Maar ook even een waarschuwing, deze stoplichten geven niet zomaar een beetje licht als je er een voeding opzet van 42V maar heeeeel veel licht.
Om het een beetje beheersbaar te houden heeft mijn zoon mijn regelbare voeding gepakt en dacht dat hij als laagste spanning 27V kan gebruiken om de leds op te laten lichten maar dan nog stond zijn hele kamer in het licht.
 
  • Like
Waarderingen: Mn22
Des te meer reden om de ingebouwde lamp te vervangen door een 230v versie.

Er bestaan ook gekleurde lampen (rood, oranje en groen) in 230v uitvoering, voor zover ik weet. En eventueel vervangen door een rgb led GU10 bijvoorbeeld, geeft je alle kleuren van de regenboog ;)

Maar wellicht is het na al die vele adviezen tijd TS weer eens aan het woord te laten ;-)

Mijn advies zou zijn, koop eens een eenvoudige (goedkope)42V AC voeding of led driver en kijk eens wat er gebeurt als je die aansluit. Als je al niet zou kunnen ruilen als het niet werkt, ben je hooguit een paar euro lichter.
 
Laatst bewerkt:
Je krijgt het niet voor elkaar om met 1 lichtbron het licht te verdelen over het gehele oppervlak zoals dat met enkele honderden ledjes per lamp gebeurd.
Je zou dan een lamp nodig hebben met een stralingshoek van 160 tot 180 graden en GU 10 gaat meestal niet verder dan 120 graden laat staan in kleur.
 
Ombouwen staat gelijk aan slopen in dit geval. Passende voeding erbij zoeken en dan eventueel laten branden op de dimstand.
 
Om spullen te hergebruiken kijk dan eens naar voedingen van oude ISDN telefooncentrales zoals de tiptel werken vaak ook met deze spanning.
Ombouwen is naar een andere lichtbron, wat Mn22 ook zegt, gewoon slopen en weggooien.
Mocht je het toch willen proberen dan zou je nog een RGB lichtband kunnen proberen, maar denk dat je door het heldere glas dan de lichtere achterkant teveel ziet en dat het niet mooi wordt.
 
  • Like
Waarderingen: Mn22
Ik heb er op youtube één gezien die uit elkaar ging,
Simpelweg een print met 8 leds achter in de lamp. Je zou zelfs een deel van de leds kunnen verwijderen (of slopen) om de boel te dimmen.
 
helaas, dit is volgens mij een ander model.
Die wat mijn zoon heeft heeft al 220 led's per kleur en het model wat TS toont lijkt er nog veel meer te hebben.
 
Het is niet gezegd dat het exemplaar van ts ook zo is opgebouwd. Er zijn er ook die over de hele oppervlakte van leds zijn voorzien.

Trouwens we weten niet eens waar ts het stoplicht voor gaat gebruiken, dus wellicht hoeft deze niet eens gedimd te worden.
 
Mijn punt was juist dat er meerdere modellen zijn. Daar hangt weer vanaf wat de opties zijn en inderdaad ook van wat de bedoeling is.
 
Wat ik graag wil is 1 lamp tegelijk laten branden. En dan eventueel met een 3 standen schakelaar wisselen tussen de lampen zodat telkens 1 van de drie lampen aan kan.

De veiligheids trafo (minimaal rond 150€) vind ik een te dure oplossing.

Ik zal het verkeerslicht binnenkort nog een keer open maken en een foto van de binnenkant delen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan