"Verfpadje" maken om verf op (garage)vloer beter te kunnen verdelen

RobdR

  • #1
"Verfpadje",

Ik vond het altijd wat lastig om verf te verdelen, voor deze garagevloer had ik 2,5 liter ter beschikking. Maar hoeveel gebruik je nou werkelijk en kom je dan goed uit?
Normalerwijze begon ik achterin en dan zo over de volle breedte opzetten en dan naar de uitgang toe. dan kwam ik soms of net te krap uit of had nog aardig wat over.

Dat heb ik nu anders gedaan.

De eerste keer de verf 10% verdund. In plaats van van achter naar voren te werken ben ik nu langs de muren begonnen (gele lijnen) en heb voor mijzelf een looppaadje open gelaten. Door dat steeds wat smaller te maken kan je zien hoeveel verf je verbruikt hebt , welke oppervlakte er al gedaan is en hoeveel er nog in de pot zit. Gaat het te snel dat moet je wellicht wat minder dik opzetten 9maar dat heb je dan al wel snel in de gaten), hou je nog veel over dan kan je over eerdere delen wat extra verf aanbrengen (is dan nog nog nat in nat in te werken).

Op deze manier kon ik de hoeveelheid veel beter verdelen en inschatten, en, als ik bijna aan het einde was gekomen verf over had (en het paadje erg smal werd) kon ik dat verspreiden over de gehele oppervlakte omdat ik overal nog bij kon (met roller op stok). Als laatste heb ik het paadje van achter naar voren geverfd, en daar kan je dan ook nog even extra overheen gaan met de verlengde stok.

Ik had nu minder zorg over de verdeling en kwam prima uit.

Stuk fijner...

Natuurlijk maakt dit niet uit als je regelmatig met dezelfde verf & kleur vloeren doet, dan breek je gewoon een nieuw blik aan en ga je door. Maar als je geen restjes wilt overhouden of tekort wilt komen met wat je hebt kan dit helpen.


  • Geel = eerste banen
  • Dan verdelen zoals met groen aangegeven als er weer een stukje dicht geschilderd is
  • Dan verder zoals de paarse lijnen aangeven
  • Zo verder totdat je aan de uitgang bent.

Vloer verven.jpgHet resultaat.

IMG_9618.jpeg
 
  • Like
Waarderingen: Lange Herman

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ziet er strak uit
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
of het op deze manier ook een strakke vloer wordt hangt erg af van het oppervlakte dat je moet doen en de tijd waarbij je de verf kunt blijven doorstrijken.
Je moet wel nat in nat blijven
voor een groot stuk en of snel opdrogende verf is het beter gewoon achteraan te beginnen
voor een strak resultaat
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Geweldig die tekening erbij ook. Bedankt voor het delen :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu