Verf verwijderen van verwarmingsbuizen

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik wil mn woonkamer gaan opknappen. Nu zitten er meerdere lagen verf op de verwarmingsleidingen. Iemand enig idee hoe ik die leidingen het makkelijkste verfvrij kan maken? Voldoet een verfafbijtmiddel of moet ik denken aan rigoreuzere maatregelen?

Alvast bedankt!
 
Zijn het stalen leidingen?
Als daar gewone latex op zit zijn ze met een sopje en een schuursponsje vaak wel weer schoon te krijgen.

Als dat niet lukt gewoon overschilderen.
 
Het zijn idd stalen leidingen maar ik wil ze weer blank hebben. En volgens mij zit er normale verf op wat je ook op kozijnen smeert.
Dan toch eerst maar proberen met verfafbijt.

Dank je wel!
 
Je kan het ook proberen met een stuk schuurlinnen. Dat is schuurband van een paar cm breed op een rol. Schuurlinnen om de pijp en heen en weer gaan.
Nog een methode: gewoon de pijpen vervangen.
CV leiding is niet zo heel erg duur en redelijk makkelijk te vervangen als je overal goed bij kunt.
 
Vraag me af of je een mooi buisoppervlak krijgt als je de verf met afbijt verwijdert. Maar goed, probeer eerst op een stuk dat niet in het zicht zit.
 
Frank het is een huurwoning en ikke een vrouw alleen. Vervangen van de buizen zie ik niet zo zitten in dit geval :wink:

Heb gisteren een klein stukje geprobeerd schoon te krijgen met schuurpapier maar de onderste laag is donkerbruin :-s, dit was ik ff vergeten. Denk dat ik het met afbijtmiddel toch maar ga proberen om de rest er af te halen en dan oververven. Neem aan dat je daarvoor wel speciale verf voor moet gebruiken? Iets wat niet vergeeld door de warmte van de leidingen in de wintermaanden?.

In ieder geval heel erg bedankt voor jullie reacties. En sorry mod, zal het niet meer doen :wink:
 
Inderdaad. U kunt de buizen opschuren, reinigen en opnieuw in de lak zetten.

Laat u niet verleiden speciale hittebestendige lak te kopen voor de leidingen: een mespuntje / drupje blauw in uw pot verf en de vergeling blijft heeeeeeeeeeeeeeel lang weg.

Afbijt is geen goed idee. U gaat daarna namelijk met de schraper aan de slag en die veroorzaakt diepe krassen in de leidingen. Schuurt u zich het apelazerus om de boel weer glad te krijgen...
 
Gewone verf dus wat ik nu ook gebruik voor de kozijnen etc.? En dat blauw, ik neem aan normale blauwe verf? Maakt het dan nog uit wat voor blauw? Tegenwoordig heb je 80 verschillende kleuren blauw of is donkerblauw goed? Beetje zonde om dan een potje verf te kopen, of zou zo'n tubetje wat je zelf door witte verf kan mengen ook kunnen? :? :oops:

Ik hoor het wel wat het beste is, intussen ga ik zo nog ff verder met schilderen, heb t grootste gedeelte gehad gelukkig pffff
 
Donkerblauw is oke.

Maar wel en mespuntje / enkele druppels !
Tegenwoordig gebruiken we veel kleurpigmenten in bijvoorbeeld muurverf. In de jaren 50 / 60 was het gebruikelijk alles wit te sausen met kalkverf hetgeen snel vergeelde.

Om dit tegen te geen gooide men in het emmertje kalkverf een zg "zakje blauw". Hierdoor kreeg de kalkverf een frisse heldere tint.

Nog steeds is het een schilders-truc om puur wiite muurverf met een paar druppels blauw aan te lengen wat hetzelfde effect geeft en de vergeling optisch tegen gaat.
 
U kunt de buizen schoonmaken/ontvetten met een ammoniaoplossing of verfreiniger. Als u er zin in heeft kunt u daarna met fijn schuurpapier de oude verflaag iets opruwen en daarna het schuurstof afnemen met een vochtige doek.
Daarna 1 of 2 lagen acryllak (=watergedragen verf) kwasten of met een rollertje.

Het hoeft niet met speciale radiatorlak, ervaringen in dit forum geven dat er slechts een kleine kans is dat de lak erg gaat vergelen.
Mocht dit na een aantal jaar toch het geval blijken dan zet u er gewoon een nieuwe laag verf overheen.

De tip van Kees met dat blauw is goedbedoeld maar meer iets voor professionele schilders.
 
Als je er zeker van wilt zijn dat er geen vergeling optreed, is het raadzaam een alifatische verf te gebruiken, dit is een redelijk nieuwe technologie die wordt gebruik in combinatie met polyurethan.

dit is dus een verf die slijtvast is & niet vergeeld!

verkleuring door warmte komt niet zo heel veel meer voor (radiatoren en buizen worden tegenwoordig niet warmer dan ongeveer 60-65 graden, en hier kan eigenlijk iedere verf tegen), wat je wel kunt krijgen is vergeling doordat er geen licht bij komt (vooral bij alkydharsverf)
met bovengenoemd product heb je hiervan geen last.

zowel in zijdeglans als hoogglans te krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan