Verf verwijderen van kunststof deuren

Sloebertje

  • #1
Hallo,

Wij willen onze binnendeuren schilderen. Het zijn van die standaard huurhuis-deuren die bestaan uit hardboard met daaroverheen een kunststof laagje.

Een vorige bewoner heeft de deuren al eens geschilderd, waarschijnlijk mat acrylverf en zonder primer oid, want rond de deurklinken waar je regelmatig schoonmaakt is de verf al afgesleten.

Om het nieuwe schilderwerk goed te doen willen we eerst de oude verf van de deuren verwijderen. Omdat het gaat om 11 deuren liefst met een snelle manier! Schuren zou kunnen maar gaat veel stofoverlast geven (we hebben geen schuur ofzo om dat in te doen). Aangezien de verf met schoonmaken al loskomt zouden we kunnen krabben, maar mijn vriend is bang dat we daarmee de deuren beschadigen.

Is er een andere manier om die deuren schoon te krijgen? We hebben een afbijtmiddel in huis dat ook geschikt is voor op kunststof, alleen niet voor PVC. Ik heb begrepen dat het kunststof dat ze op hardboard gebruiken juist wel PVC is. Weet iemand of dat klopt? Of heeft iemand nog andere ideeën?

Alvast hartelijk dank!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Anders huur je een schuurmachine met stof afzuiging zodat je geen last hebt van het stof.

Want schuren is wel het beste want alles moet er af voor je weer een nieuwe goeie laag kan op brengen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
De panelen van opdekdeuren zijn niet van kunststof. Afhankelijk van de leeftijd de zijstrips wel. Deze moet u eerst voorbehandelen met All-Grund.

Dit kunt u ook gebruiken als hechtlaag tussen de oude goed geschuurde ondergrond en de nieuwe afwerklaag.
 

Sloebertje

  • #4
Als de panelen van de opdekdeuren niet van kunststof zijn, wat is dan dat harde gladde witte laagje dat op het hardboard zit?

U heeft gelijk dat de zijstrips wel van kunststof zijn, maar deze zijn nooit eerde geschilerd, dus dat is geen probleem bij het voorbehandelen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Gewoon verf. Opdekdeuren worden dmv een lakgordijn- machine behandeld. De daarvoor gebruikte verf droogt egaler op en vormt een hardere toplaag.
 

Sloebertje

  • #6
Ah! Weer wat geleerd. Dat betekent dan ook dat we niet het afbijtmiddel willen gebruiken, want dan gaat die onderste verflaag er ook af en dat lijkt me dan niet de bedoeling.

Dan lijkt het erop dat het toch schuren wordt.
Hartelijk dank voor het advies!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu